Irak Devrimi Türkiye Koordinasyon Gençliği, Irak hükümetini protesto etti. Arapça ve Türkçe sloganlarla Maliki yönetimini protesto eden grup, Maliki'yi Amerika'nın maşası olmakla suçladı.
Irak Devrimi Türkiye Koordinasyon Gençliği üyesi yaklaşık 100 kişilik grup, Irak yönetimini Beyazıt Meydanında toplanarak protesto etti. Irak'ta özellikle sunilere yönelik haksız ve yargısız tutuklamalar yapıldığını öne süren grup, Maliki yönetimini Arapça ve Türkçe sloganlarla protesto etti. Kadın ve çocukların kalabalık bir şekilde katıldığı eylemde İngilizce, Arapça ve Türkçe pankartlar açıldı.
Eylemde önce Arapça ardından Türkçe açıklamalar yapılarak Irak yönetimi sert sözlerle eleştirildi. Türkçe açıklamayı yapan Yasir Şahin, maalesef bu hükümet, zulüm, katil ve tecavüz siyasetine hala devam etmektedir. Irak halkı zalim diktatöre karşı ayaklandı. Bu ayrımcı hükümet Amerikan işgaline direniş göstermekten başka hiçbir şey yapmayan yüzlerce Sünni'yi terör ithamı ile tutukladı ve idam etti. Onları hakkında özel yasalar çıkardı. Kadınların tutuklayıp karanlık hapishanelere doldurdular. Burada bu kadınlara tecavüz edilerek namuslarına leke sürüldü. Bugün 100 binlerce kardeşimiz gizli ve açık hapishanelerde hiçbir yasal gerekçe sunulmadan tutuklu bulunuyor dedi.
Yapılan açıklamaların ardından sloganlar atan grup olaysız şekilde dağıldı.
(ÖK-ÖK-Y)

13.01.2013 17:28:59 TSI

Editör: Wan Haber