3 Ocak Pazar günü gözaltına alınıp aynı gün tutuklanan Çatak Belediye Eşbaşkanı Evin Keve’nin tutuklanması ardından her hafta Salı günü yapılan İrademe Dokunma eylemleri devam ediyor. Yoğun kar yağışı altında Belediye binası önünde yapılan basın açıklamasına Belediye meclis üyeleri, HDP-DBP ilçe örgütleri ve belediye personelleri katıldı.

Eşbaşkan Evin Keve’nin fotoğrafı üstünde bulunan İrademe Dokunma yazılı pankart açılırken Basın açıklamasını Belediye meclis üyesi Özlem Tuci yaptı.

Özlem Tuci açıklamasında, "Bin yıldır beraber yaşadığımız Anadolu halklarıyla daha uzun süre, Barış ve kardeşlik temelinde yaşamak istiyoruz, fakat Barışı, Demokrasiyi ve kardeşçe yaşamı istemeyenler, halkları çatıştırarak ekonomik ve siyasi çıkar sağlama hayallerine kendilerini kaptırdılar. Demokratik bir karaktere sahip olmayan AKP, seçimle iktidara gelip seçimle gitme anlayışına sahip değildir. Bu açıdan iktidardan gitmemek için her yol ve yöntemi mubah  görmektedir. Onun için bu kadar katliam ve siyasi tutuklama yapmaktadır. Bu anlamda biz AKP hükümetinin iktidarda kalmak için siyasi komplo yaptığını düşünüyoruz. Meşrutiyetini kaybetmiş olan AKP hükümeti savaş açarak iktidarda kalmak isterken, şimdide iktidarını sürdürmek için bu savaş durumunun ortadan kalkmasını istememektedir. Bize göre meşrutiyeti kalmayan bir hükümetin ilk önce savaşı başlatması, şimdide ısrarla sürdürmesi ve hiçbir anlamı olmayan siyasi tutuklamalar yapması,  AKP’nin ne kadar barbarlaştığının göstergesidir" dedi.

Açıklamanın devamında, tüm demokrasi güçlerinin ortak olarak demokrasi mücadelesini gerçekleştirmesi gerektiğini aktaran Tuci, Keve'nin tutuklanmasının herhangi bir hukuki dayanağı olmadığını belirterek, eş başkanın tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.

Editör: Wan Haber