Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından Edirne'nin İpsala ilçesinde yaptırılan 192 adet 2 1 Sosyal Konut projesi İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz'e, teslim edildi.
Kapucu mahallesinde yaptırılan 192 adet sosyal konut ve 1 adet sosyal tesis projesini yerinde inceleyen İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, binanın genel durumu, fiziki yapısı hakkında TOKİ yetkilisi Uzman İnşaat Yüksek Mühendisi Onur Gürses'ten bilgi aldı.
GÜRBÜZ: "SİZLERE MERCEDES VERİLİYOR,MURAT 124'E ÇEVİRMEYİN"
Sosyal tesisleri de gezen İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, burasının güzel olduğunu, toplantıların bile yapılabileceğini söyledi. Konutları ve sosyal tesisleri beğenen Gürbüz, daha Belediye Düğün Salonunda konut sahiplerine çalışmalarda gelinen noktayı anlattı.
Sosyal konutları gezdiğini ve çok beğendiğini ifade eden İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, "Bizler konutların sizlere hızla bir şekilde teslim edilmesi için çalışıyoruz. Bugün TOKİ'den konutları teslim alıyoruz. Satış sözleşmesini imzalayan anahtarını alacak. Ödemeler 6 ay sonra başlıyor. Aylık 130 TL ödemesi var. Elektrik ve su aboneliklerinizi yaptırın. Kömür talebimiz olacak ve kaloriferleri yakacağız. Sizlere teslim ettikten sonra bazı eksikler göreceksiniz. Bu eksikler zaman içinde yapılacak. Önümüzdeki günlerde anahtarları teslim etmeye başlayacağız. Küçük sorunları büyütmeyin. Konutlar çok güzel. Biz yaptırsak bu kadar güzel ve sağlam olmazdı. Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslara katılmanızı istiyorum. Bu kursun açılmasını ben istedim. Toplumsal sorunlarla ilgili kurslara katılın. Haset ve fesat işlerini bir kenara bırakın. Evlere soba kurulmasını arzu etmeyiz. Size bir Mercedes veriliyor, siz onu murat 124'e çevirmeyin. Mercedes'i kullanmaya alışın. Sosyal yardımlar çok arttı. Daha önce alınmayan yardımları almaya başladınız."
ÖZKÖK: "KISA ZAMANDA YENİ BİR MAHALLE OLUŞTU"
Toplantı kısa bir konuşma yapan Belediye Başkan Vekili Mehmet Özkök'de, İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz'ün kendilerine dar gelirli vatandaşlara konut yapılması için özel rica ile geldiğini,100 konut düşündüklerini söyledi.
Özkök,"Belediye Başkanımız Mehmet Karagöz ve belediye meclisi şimdiki yeri uygun gördük. Sonra Kaymakam Bey konutların 100 değil 192 adet olacağını söyledi. Bu gün gezerken gördüm ki; kısa zamanda modern ve çağdaş bir mahalle olmuş burası. Ekonomik şartların en zor olduğu bir dönemde böyle dairelerin İpsala için bir kazanç olduğunu düşünüyorum. Bizler Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz'e, güveniyoruz ve inanıyoruz" dedi.
176 KONUT DAHA YAPILACAK
TOKİ yetkilisi Uzman İnşaat Yüksek Mühendisi Onur Gürses ise konuşmasına yeni konut müjdesi vererek başladı.
İpsala'ya bugün konut teslimi için geldiklerini kaydeden Gürses,"Geçen sene Kaymakam bey Ankara'ya 4 defa gelerek bu projeyi takip etti. Şu anda İpsala'ya 176 adet daha konut yapılacak. Belediye Başkanı ile yapılan görüşmede altyapı konusunda söz alındı. Hayırlı olsun" dedi.
(TB)

25.01.2013 09:27:40 TSI

Editör: Wan Haber