Edirne'nin İpsala İlçesinde İpsala Belediyesi tarafından yapılacak olan Kanalizasyon Projesi için yapılan ihale sonuçlandı.
İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, yaptığı açıklamada, İpsala'nın 100 yıllık özlemi olan kanalizasyon alt yapısının 2013 yılı içersinde tamamlanacağını söyledi.
Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Karagöz, 2009 seçimlerinde halka söz verdikleri kanalizasyon alt yapısıyla ilgili çalışmaları, son noktaya getirdiklerini, Ocak sonuna doğru projenin yer tesliminin yapılacağını ve İpsala'nın Kanalizasyon altyapısının modern bir hale geleceğini belirtti.
İPSALA BELEDİYESİ P'SİNİ ÖDEYECEK
Kanalizasyon ihalesinin 24 Aralık 2012 tarihinde yapıldığını bildiren Mehmet Karagöz, ihaleyi 6 milyon 422 bin 128,24 TL'ye Atilla İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş. firmasının aldığını, projenin bedelinin ise P'sinin devlet, P'sinin de İpsala Belediyesi tarafından karşılanacağını vurguladı.
ŞUBAT AYINDA BAŞLAYACAK
Hava koşullarının uygun olması durumunda Ocak sonuna doğru, kötü hava şartları durumunda ise Şubat veya Mart ayının başında projenin başlayacağını ifade eden Karagöz, ayrıca Atık Su Arıtma Tesisi ile ilgilide bazı gelişmelerin olduğunu ifade etti.
İÇME SUYU İÇİN 4 YENİ KUYU AÇILACAK
Atık su arıtma tesisi için takas yoluyla arsa alındığını ve tapu işlemlerinin bittiğini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, İller Bankasından bu konuyla ilgili arkadaşların tapusunu alınan yeri bir kez daha göreceklerini söyledi. İçme Suyu Projesinin de bittiğini ve Devlet Planlama Teşkilatı'na sunulduğunu belirten Belediye Başkanı Karagöz,4 yeni kuyu, 1'er tonluk 2 su deposu, bütün isale hattı ve şebeke hattının sıfırdan yapılacağını ifade etti.
KARAGÖZ "İPSALA'DA SU SORUNU KALMAYACAK"
Önümüzdeki dönemde içme suyu ile ilgili sıkıntı kalmayacağını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Karagöz sözlerine şöyle devam etti: "Gönül arzu ederdi ki her 2 projeyi de biz birlikte yürütebilelim, İpsala çok fazla sıkıntı çekmesin. Ama şu anda mümkün gözükmüyor, yine de biz gerekli girişimlerde bulunarak 2 projenin de birlikte yürütülmesi için çalışmalarımızı devam ettireceğiz "dedi.
(TB)

05.01.2013 13:33:03 TSI

Editör: Wan Haber