iPhone SE,  kompakt alüminyum tasarımında mat kesimli kenarlar, gövde renkleriyle uyumlu paslanmaz çelik Apple logosu ve roze altın dahil dört metalik renk seçeneği gibi yeniliklerle geliyor. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ta da yer alan 64 bit A9 çipe sahip iPhone SE, daha uzun pil ömrü, daha hızlı wireless, Live Photos ve 4K video özelliklerine sahip 12 megapiksel iSight kamera ve Touch ID ile performans sunuyor.

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus ile kullanıma sunulan 64 bit A9 çip sayesinde iPhone SE müşterileri iPhone 5s’e kıyasla iki kat daha hızlı CPU ve üç kat daha hızlı GPU performansının yanı sıra, enerji verimliliği sayesinde daha iyi bir pil ömrü de vaad ediyor. A9 çipe entegre olarak gelen Apple’ın yeni nesil yardımcı hareket işlemcisi M9, iPhone’unuzu tutmanıza gerek kalmadan “Hey Siri” özelliğini kullanma ve adımlarınızı ve mesafeyi ölçmeye yarayan çeşitli fitness izleme özellikleri gibi daha fazla özelliğin her zaman daha düşük güç tüketerek çalışmasını sağlıyor. iPhone SE kullanıcıları, iPhone 5s’e kıyasla üç kata kadar daha hızlı Wi-Fi ve %50’ye kadar daha hızlı LTE ile içeriklere daha da hızlı ulaşabiliyor, indirebiliyor ve yayınlayabiliyor.

iOS 9, kullanımı kolay arayüzü, özellikleri ve güvenliğiyle iPhone SE’nin temelini oluşturuyor ve iPhone kullanıcılarına Mesajlar, FaceTime, Fotoğraflar, Müzik ve Harita gibi güçlü yerleşik uygulamalar sunuyor. iOS 9 ayrıca, proaktif yardım, güçlü arama, gelişmiş Siri özellikleri ve yeni Night Shift özelliği ile iPhone SE’yi daha da akıllı hale getiriyor. iPhone SE’nizin saatini ve coğrafi konumunu kullanan Night Shift özelliği, hava karardıktan sonra ekrandaki renkleri otomatik olarak renk tayfının daha sıcak tonlarına çekerek daha iyi uyumanıza yardımcı oluyor.

iPhone SE, hızlı odaklama için Focus Pixel teknolojisine sahip gelişmiş 12 megapiksel iSight kamera, Apple tasarımı görüntü sinyali işlemcisi, gelişmiş gürültü azaltma, üçüncü nesil yerel ton eşleme ve daha iyi yüz algılama özellikleriyle iPhone 6s’te çekilenler gibi daha net ve daha ayrıntılı fotoğraflar elde edilmesini sağlıyor. iPhone SE’deki Live Photos özelliği ile kullanıcılar anlık fotoğrafların ötesine geçerek anılarını hareketli ve sesli olarak kaydedebiliyorlar. Tek bir dokunuşla çekimden hemen önceki ve sonraki anları da görüntüleyen muhteşem 12 megapiksel fotoğraflar sunan Live Photos özelliği sayesinde kullanıcılar zamanı dondurmak yerine canlı anılar elde edebiliyorlar.

Diğer kamera özellikleri:
— 3840 x 2160 çözünürlüğe sahip 4K desteği ile HD video kaydı yapabilme. Kullanıcılar, 4K video çektikten sonra videolarını Mac, PC veya iPad üzerinde düzenleyebilir ve iMovie’nin en yeni sürümü ile iPhone SE’de aynı anda iki 4K akışını düzenleyebilirler.

— True Tone aydınlatma teknolojisiyle ekranı bir anlığına üç kat daha parlak hale getiren Retina Flash özelliği, FaceTime HD kamera ile düşük ışık koşullarında bile muhteşem parlaklıkta selfie’ler çekilebilmesini sağlıyor.

— 63 megapiksele kadar panorama fotoğraflar, saniyede 60 kare 1080p video kaydı ve saniyede 240 kare ağır çekim video kaydı, video stabilizasyonu ve sinematik video stabilizasyonu özelliklerine sahip hızlı çekim video gibi iPhone 6s’le kullanıma sunulan özellikler.

Fiyat ve Bulunabilirlik
— Uzay grisi, gümüş, altın ve roze altın renk seçenekleriyle sunulacak olan iPhone SE’nin 16 GB ve 64 GB modelleri Apple Store, Apple.com.tr, Apple Yetkili Satıcıları ve belirli iletişim operatörlerinde KDV dahil 1.999 TL’den başlayan fiyatlarla Nisan ayının başında satışa sunulacak.

Editör: Wan Haber