Apple geçtiğimiz yıl iPhone 6 ile mevcut ekran boyutunu büyütmüş ve bu hamlesi ile kullanıcılarından büyük beğeni toplamıştı. Apple’ın büyük ekranlı telefon üretmesini bekleyen Android cihaz sahiplerinin bir bölümü Apple’ın bu hamlesinden sonra iPhone 6 Plus’ı tercih etmişti.

HEPSİ AKTİF KULLANIYOR

Akıllı telefon denilince ilk akıllara gelen dünya teknoloji devi Iphone 6 6 Plus kullanıcılarının karakter analizi yaptı. Citrix’in yayınladığı analiz raporunda çok ilginç veriler çıktı. iPhone 6 Plus kullanıcıları daha fazla mobil veri kullanıyor ve dahada aktif...

5.5 inç büyüklüğündeki iPhone 6 Plus kullanıcılarının geniş ekranın vermiş olduğu kullanım kolaylığından dolayı internette gezinme süreleri bir hayli artmıştı. Citrix’in yayınladığı analiz raporu da bu durumu doğrular nitelikte. Bu rapor oldukça ilginç mobil kullanım verileri içeriyor.

iPhone 6 Plus kullanıcıları daha fazla mobil veri kullanıyor

5.5 inçlik iPhone 6 Plus sahipleri 4.7 inçlik iPhone 6 veya daha küçük boyutlarda iPhone kullananların iki katı daha fazla veri kullanıyor. iPhone 6 Plus’ın veri kullanımı 3.5 inçlik iPhone 3GS’in veri kullanımından 10 kat daha fazla. Çok daha küçük ekrana sahip 6 yıllık iPhone 3GS’in yazılımının diğerlerine göre çok daha yavaş olması ve bu yüzden pek kullanılmaması çok doğal.

Citrix ayrıca; iPhone 6 Plus’ın veri kullanımının tablet gibi kullanılmasından kaynaklandığını ve bu cihazda daha fazla medya içeriği kullanıldığını da raporlarına ekliyor.

Bu rapor ayrıca iOS işletim sisteminin hala yatırım alanında en baskın mobil platformu olduğunu da söylüyor. iOS cihazları yatırımın yüzde 64’ünü kapsarken; Android cihazlar yüzde 27’sini, Windows Mobile cihazlar ise yüzde 9’unu kapsıyor.

Ender Öztürk ShiftDelete.Net

Editör: Wan Haber