iPhone 5S ve iPhone 5C için beklenen gün geldi. 13 Eylül'den itibaren talep toplanıyordu. iPhone 5C için rekor düzeyde talep geldiği bilgisi var. Yeni iPhone'lar 20 Eylül (cuma) itibariyle ABD'de satışta olacak. 

İngiltere, Almanya, Japonya ve Çin’in de olduğu 9 ülkede de ABD ile aynı anda satış başlayacak. 

Türkiye’deki teknoloji meraklıları ise resmi satış için biraz daha bekleyecekler. iPhone 5C ve 5S, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 100’den fazla ülkede Aralık ayında satışa sunulacak. Türkiye'deki satış fiyatı ise henüz belirsiz.

iPHONE 5C ABD FİYATI?

ABD'deki satış fiyatları bizdekinden çok farklı... iPhone 5C'nin ABD'deki satış fiyatı 2 yıllık sözleşme koşuluyla 16 GB'lık modeli için 99 ABD doları, 32 GB'lık modeli için 199 ABD dolar

Ekranı 4 inç olan iPhone 5C, 8 megapixel kameraya sahip. Apple'ın yeni işletim sistemi iOS 7 ile çalışacak olan iPhone 5C'lerde, "Touch ID" adı verilen parmak izi teknolojisi bulunmayacak.

iPHONE 5S KAÇ LİRA?

Apple'ın yeni "amiral gemisi" olarak adlandırılan iPhone 5S'in ise parmak izi sensörü, çift LED flaşlı 12 megapiksel kamerası ile gözde olacak gibi..

Pil sistemi de yenilenen iPhone 5S'in ABD'deki 2 yıllık sözleşmeli fiyatı 16 GB'lık modeli için 199 ABD doları, 32 GB'lık modeli için 299 ABD doları ve 64 GB'lık modeli için 399 ABD doları olarak belirlendi.

Editör: Wan Haber