İpekyolu Belediyesi tarafından Hafiziye Mahallesi’nde yaptırılan park, düzenlenen törenle açıldı. Açılışa İpekyolu İpekyolu Belediyesi eş başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser, Edremit Belediyesi Eş Başkanı Abdulkerim Sayan, DBP İpekyolu İlçe Başkanı Alattin Dağhan, belediye meclis üyeleri, Barış Anneleri İnisiyatifi ile Saldık’ın anne ve babası ile çok sayıda vatandaş katıldı. Parkın açılışında bir konuşma yapan İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Aygül Bidav; özgürlük mücadelesinde çok sayıda can yitirildiğini dile getirerek, “Haklı mücadelemizde çok sayıda gencimiz, annemiz şehit oldu. Bu canlardan biri de Canan Saltık’tır. 2010 yılında askerin açtığı kurşun sonucunda bir canımızı yitirdik. Bizde yitirilen canların unutulmaması için şu an açılışını yapacağımız parkın ismini Canan Saldık yaptık. Belki parkın küçük olmasından dolayı Saldık’a layık olmaz, ama ismini yaşatmak istedik. Bu parkın bir daha çocukların ölmemesine vesile olmasını dilerim. Sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ile birlikte çocukların özgürce koşup oynayacağı yarınlar yakındır” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardında Saldık’ın annesi Nuran Saldık’ın bir konuşma yapılması beklendi. Ancak anne gözyaşlarına hakim olmadığı için konuşamadı.

Konuşmalarının ardından Saldık’ın annesi Nuran Saldık ve babası Selim Saldık, Bidav ve Keser tarafından parkın açılış kurdelesi kesildi. Parkın açılışının ardında Saldık’ın mezarı ziyaret edildi.

VAN’DA PARK AÇILIŞI

VAN’DA PARK AÇILIŞI

VAN’DA PARK AÇILIŞI

Editör: Wan Haber