Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcılığı basın danışmanlığından yapılan açıklamada, ‘Van İpekyolu yerleşim binası sorununu çözmek için daha önce Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne ait arazi ile ilgili yazışmalara yapılmıştı. Çevre ve Gümrük Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileriyle yaptığı görüşmeler sonucu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı talep edilen araziyi İpekyolu İlçe Kaymakamlığına tahsisinde bir sorun olmadığını belirtti. Bu arsanın tahsisi ile kentte bu güne kadar sorun olan kaymakamlık binasının yapımının sorunu ortadan kaldırılmış oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın onayladığı yazışmada: İl Müdürlüğümüz tarafından da uygun görülen 11 pafta 29 ada ve 11 nolu parseldeki arsanın (8.953,00 metre kare) arsanın tamamının İpekyolu Kaymakamlığına tahsisinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır’ denilerek arazinin tahsisini onaylayarak kent insanına rahat bir nefes aldırdı.

Bakan Yardımcısı Sayın Fatih Çiftçi Van’da yaşanan sorunların çözümü için mücadele ederken, Van’dan gelecek her türlü projeyi de desteklemeye devam edecektir. Dedi. 

Editör: Wan Haber