Personellere yönelik yapılan eğitimlerde konuşan Başhekim Dr. Ali Eman, hizmet içi eğitimlerin kalite standartlarının yerleştirilmesi ve korunmasında oldukça önemli olduğunu söyledi. Dr. Eman, “Bu eğitimler özellikle çalışanların eğitim sürecinden kopmaması, yeni bilgi ve teknolojilerden haberdar olması adına önem arz etmektedir. İlimizde yaşamış olduğumuz deprem felaketi nedeniyle hastane çalışanlarımız kısa süreliğine sadece acil poliklinik olarak devam etmekteydi. Tamamına yakınının değişmiş olması nedeniyle eğitim çalışmalarımıza en baştan başlayarak devam etmekteyiz” dedi.


Dr. Eman, vatandaşların hizmetten memnun olarak ayrılmasının en büyük hedefleri olduğunu belirtti. Eman, “Sağlık Bakanlığı’nın bütün kamu ve özel hastanelerde uygulanmasını istemiş olduğu, hizmet kalite standartlarının yerleşmesi, aynı zamanda hastaneden hizmet almaya gelen vatandaşların hastaneden verilen hizmetten memnun olarak ayrılması için de personelimize vermemiz gereken eğitimin öneminin farkındayız” ifadelerini kullandı.


Daha kaliteli hizmet için çalışacaklarını belirten Dr. Eman, “İpekyolu Devlet Hastanesi olarak hizmet sunumunu iyileştirmek için sadece tıp eğitimi değil, bunun yanında yönetim, iletişim, halkla ilişkiler, kaynak yönetimi, ölçme ve analiz, problem çözme teknikleri gibi pek çok konuda kendimizi geliştirmeliydik. Hastanemiz bu konuda hiçbir fedakârlıktan çekinmemesi ve çalışanlarımızın gayretiyle kendimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Hastanemize tedavi olmaya gelen vatandaşlarımıza daha güzel ve özenli hizmet vermek adına eğitim faaliyetlerimiz ve diğer çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


Eğitime Başhekim Dr. Ali Eman, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Gülşen Dalaz ve hastane birim çalışanları katıldı.

Editör: Wan Haber