İpekyolu Belediyesi Meclis toplantısının 4. oturumunu Meclis Başkanvekili Cevdet Altındağ, DBP’li ve AK Partilileri katılımıyla başladı. Meclis gündeminde Kadın-Erkek Eşitlik komisyon düzenlediği rapor okundu. Raporda alınan kararlar şöyle: Erken yaştaki evliliklerin topluma ve bireylere olan zarları anlatılacak. Halkımızın bilinçlendirilmesi maksadı ile bu konu ile alakalı ele ilanları ve broşürler hazırlanarak Eylül ayı içerisinde birçok mahalleye dağıtılacak. Dağıtılacak olan el ilanları ve broşürlerde; Erken yaştaki evliliklerin birey üzerindeki etkileri, kuma yaşamının aile, çocuk, toplum üzerindeki olumsuz etkileri, başlık parasının, kadın ve toplum üzerindeki olumsuz etkileri, çocukların daha ilerideki yaşlarda kadın ve erkeklerin anlaşmalı özgür eş yaşam çerçevesinde evliliklerin olmasına ilişkin bilgileri içerecek şekilde hazırlanmasına o birliği ile karar verildi. Kadın-Erkek Eşitlik Komisyon Başkanı Şehzade Kurt,  yapılan çalışmalarla toplumsal cinsiyet eşitsizliğini gidermek amaçlı olduğunu belirterek, “İpekyolu ilçe sınırları içerisinde bulunan bütün mahalle meclisleri ile irtibat sağlanarak, mahalle meclisleri aracılığı ile tüm mahalle sakinlerine bilgi akışını sağlayacak şekilde toplumsal cinsiyet eğitimi vereceğiz.” dedi.

'Herkesin yardım yapması gerekiyor'

Güney Kürdistan ve Rojava’da İŞID  çetelerinin saldırıları sonucunda Türkiye’nin birçok iline sığınanlar için İpekyolu Belediye bütçesinden 100 bin TL’nin yardım koordinasyonuna verilmesine ilişkin gündem okundu. Okunan gündeme ilişkin konuşan Şengal ve Rojava yardım koordinasyon sözcüsü ve Meclis Başkanvekili Cevdet Altındağ, şuana kadar ardım miktarı ne olursa olsun yardımlarda bulunan herkese teşekkür etti. Altındağ, “Biz belediye olarak hem toplumsal hem de vicdani sorumluluklarımız gereği, belediyenin böyle bir çalışma içerisinde olması gerektiği inancındayım. Şuanda sınırı geçenlerin sayısının 32 bin kişiyi geçmiş bulunmaktadır. Roboski köyünden Diyarbakır'a kadar birçok merkezde çadır kentler kurulmaya başlamış durumda. Binlerce insanın insanı ihtiyaçlarını gidermek için yardımların yapılması gerekmektedir” şeklinde konuştu. Yapılan yardımın öneri aşamasında iken ortaya çıkan tartışmalara değinen AKP Gurup Başkanı Şevket Zorkul, yardımın gönülden ve vicdandan olduğunu belirterek, “Daha geniş yardımlar yapılması gerekiyor. Kesinlikle bizim yapılan yardımlar karşı çıkmak gibi bir durumumuz söz konusu değil. Payımıza ne düşüyorsa biz onu yapmaya hazırız. Kimse bizim yapılan yardımlara karşı çıktığımızı anlamasın. Yardımların sadece belediye bütçesinde değil, herkesin dahil olmasından yanayız.” dedi.

Yapılan değerlendirmelerin ardından Şengal ve Rojava için 100 Bin TL yardım yapılmasına ilişkin gündem mecliste oy birliği ile kabul edildi. 

Editör: Wan Haber