Akşam yolları temizleyen İpekyolu Belediyesi, gündüz şehir merkezinde cadde ve ara sokaklarda iş makineleriyle karları temizlemeye çalışıldı.

 

Kar kalınlığının yaklaşık 25 santime vardığı ilçede ekiplerin aralıksız karla mücadelesi sürüyor. Fen İşleri Müdür vekili Yasin Birik, ekiplerin ara vermeden büyük bir emek harcadıklarını belirterek, ilçe merkezine uzak olan 19 mahallenin de yollarının ulaşıma açıldığını açıkladı. Van Merkez ve ilçelerinde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı İpekyolu ilçesinde de yoğun etkisini gösterdi. Uzun süre yağan kar yağışı sonucunda kar kalınlığı 25 santime ulaştı. Karın Yaşamı olumsuz etkilemesiyle birlikte İpekyolu Belediyesi, karla mücadele seferberliği başlattı. İlçeye bağlı olan 53 mahallede karla mücadele çalışmaları sürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yolları ulaşıma açarken, Temizlik İşleri Müdürlüğü ise kaldırımlarda biriken karıları temizledi. Öte yandan ilçe merkezine uzak olan mahallerde kar temizleme çalışmaları sürdü. Dün akşam saatlerinde çarşı merkezini temizlemeye başlayan ekipler topladıkları karı kamyonlara yükleyerek şehir merkezinin dışına taşıdı.

 

 

Kar çalışmalarını koordine eden Fen İşleri Müdür vekili Yasin Birik, "Van'ın kalbi konumunda olan çarşı merkezinde çalışmalara yoğunluk verdik. Çarşı merkezinde akşam saatlerinde kar temizleme çalışmalarına başladık ve ekiplerimiz aralıksız çalışıyor" dedi.


Özellikle Ulu Cami ve Kent Otel civarında kar temizleme çalışmalarını sürdüğünü kaydeden Birik, öte yandan merkez mahallerinde 3 kepçe 2 loder, 2 greyder, 10 kamyon ve onlarca kar temizleme personelin çalıştığını aktardı. Birik, Erçek Mahallesinde de bulunan İpekyolu Erçek Biriminin toplam 19 mahalleye hizmet götürdüğünü ve yağan kar yağışı ile birlikte orada bulunan 6 iş makinası, 3 damperli kamyon ve onlarca personelle kar temizleme çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Merkeze uzak olan mahallelerin yollarının Erçek birimi tarafından açıldığını aktaran Birik, kapalı mahalle yolunun olmadığını kaydetti.

Editör: Wan Haber