İpekyolu Belediye eş başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser başkanlığında Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait meclis toplantı salonunda düzenlenen toplantıya BDP’li ve AK Partili meclis üyeleri katıldı. İpekyolu Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav, yer sıkıntılarının devam ettiğini ve halen Bostaniçi konteynırlarında hizmet sürdürdüklerini ifade ederek, “Mevcut tüm sıkıntılara rağmen halkımıza hizmet götürmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yeni hizmet binasının tadilat çalışması devam ediyor. 10-15 gün içerisinde yeni hizmet binasına taşınacağız. Yapılan düzenlemelerin ardından 280 bin nüfusluk İpekyolu ilçesinin her tarafına hizmet götürmek için hemen çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.
Mecliste gündem dışı konuşan Bidav, 6 Mayıs 1972 tarihinde 2 arkadaşı ile birlikte idam edilen Deniz Gezmiş’i de andı. Gezmiş ve arkadaşlarının Türkiye barışı için önemli mücadeleler sürdürdüğünü dile getiren Bidav, “Deniz, Yusuf ve Hüseyin’i buradan saygıyla anıyoruz. Mücadelelerine her daim bağlı kalacağımızı ve onların mücadelelerinin bizlere ışık tutacağını belirtmek istiyoruz. Bundan sonra ölüm ve idamların olmadığı, insanların düşünceleri için yok sayılmadığı bir Türkiye diliyoruz” dedi.


Yapılan konuşmalar ardından belediye ihtisas komisyonlarının oluşturulması için yapılan görüşmeler sonucu kadın, kadın ve erkek eşitliği, tarife, tarım, içkili yerlerin tespiti, engelli, gençlik ve sporun yanı sıra kültür komisyonu başta olmak üzere 15 komisyonun kurulmasına dair görüşmeler yapılarak kararlar alındı.

Editör: Wan Haber