İpekyolu Belediyesi tarafından Hafiziye Mahallesi’nde park yapımına başlandı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından önce halkın görüşleri alındıktan sonra 530 metrekarelik alanın üzerine kadın parkı yapılması uygun görüldü. Daha çok kadınların kullanımına uygun olması planlanan parkın içerisine fitness malzemeleri, havuz, kamelya ve oturma bankları kurulacak. Yapımına başlanan parkı İpekyolu Belediye Eş Başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser, belediye meclis üyeleri Park ve Bahçeler Müdürü Esmer Kara ziyaret etti. Çalışmaları yerinde inceleyen Bidav ve Keser’i mahalle halkı sevinçle karşıladı.

Park alanlarını oluşturmak en önemli stratejik ayağımız

Yapılacak parka ilişkin değerlendirme yapan Eş Başkan Aygül Bidav, park alanlarının yapılması en önemli stratejik planlarından biri olduğunu dile getirdi. Bidav "Stratejik planlarımızın en önemli ayaklarından birisinin, İpekyolu sınırları içerisinde park alanlarını daha da çoğaltmak olacaktır. Özellikle kentimizde yaşayan kadınların ikamet ettikleri yerlere yakın park alanlarını oluşturmak için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. Bu gün yapımına başladığımız parkla, daha sağlıklı bir toplum için kadınlara spor alanları oluşturuyoruz” dedi.

Park sayesinde kadınlar rahat bir nefes alacak

Park olarak yapılan arazi daha önce Faruk Keremoğlu’na ait olup. İmar planına göre arazisinin yeşil alan olarak görünmesinin ardında Keremoğlu, belediyeye hiçbir itiraz ve hak talep etmeden parkın yapımına izin verdi.Keremoğlu, İpekyolu Belediyesi’nin kendileri ile ilgilendiğini ve taleplerini yerine getirdiğini belirti. Halk olarakta belediyeye destek olunmasını aktaran Keremoğlu, “toplumun yararına olan tüm çalışmalara destek olmalıyız. Kent merkezinde zaten park sorunu var. Yapılan bu park sayesinde insanlar yararlana bilecek, hatta uçan kuş gelip bu parkta dinlene bilecek. Var olan parklarda kent merkezine uzak. Mahallemiz daha çok sitelerde oluşmakta özellikle kadınların rahatça vakit geçireceği parklar yok. Bu parkla hem çocuklarımız hem de kadınlar rahat bir nefes alacak” dedi. Belediye eş başkanları da halkın duyarlığından dolayı teşekkür etti.

Editör: Wan Haber