İpekyolu Belediyesi temmuz ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Van TSO toplantı salonunda yapıldı. Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav başkanlığında düzenlenen toplantıda, İpekyolu Belediyesi'nin yeni yapacağı hizmet binası için merkeze yakın bir yerde arsa alınması kararı alındı.
Gündeme ilişkin değerlendirme yapan Belediye Eş Başkanı Veysel Keser, merkezde yeşil alanların oluşabilmesi ve kamu hizmet binalarının inşası için daha önce özelleştirilmiş birçok kamu arazilerini tekrardan kazanmak için büyük bir çaba içerisinde olduklarını dile getirdi. Keser, "Belediye hizmet binamızın yapımı için halkımızın belediyeye kolayca gelebileceği merkezi bir yerde olmasını uygun gördük. Fakat devir tasfiye sürecinde kurumlara dağıtılan taşınmazlarda bariz bir şekilde hukuksuzluk yaşandı.Bu taşınmazalar belediye dışında devletin bütün kurumlarına dağıtıldı. Bunun yanı sıra yine tespitini yaptığımız birçok arazi özelleştirilmiş. Halkın malı olan bu yerlerin bu şekilde dağıtılması ve peşkeş çekilmesi vicdansızlıktır. Biz bu arazileri hukuksal yollardan veya satın alarak bir şekilde halkımıza tekrardan kazandıracağız'' ifadelerini kullandı.


Karara bağlanılan yeni belediye hizmet binasının arsa alımı gündeminin ilgili komisyona havele edilmesinin ardından meclis toplantısının ikinci oturumu sona erdi.

Editör: Wan Haber