Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, birebir mahalle meclisleri ve muhtarlar ile görüşerek çalışma planlaması çıkarıyor. Yapılan bu görüşmelerin ardında en çok ihmal edilen mahallerden çalışmalar başlatıldı. Şuana kadar 16 mahallede fizibilite çalışması tamamladı. Mevcut yollar onarılırken aynı zamanda yol genişletme çalışmaları da yapılıyor. Yeni Mahalle de; Baran, Balyemez, Çakıl, Horhor sokak. Hacibekir Mahallesi’nde; Selvihan ve Cihan 6. Sokak. Yalı Mahallesi’nde Cudi Sokak. Bostaniçi Mahallesi’nde ise Zahir ve Dilan 2. Sokak’ta stabilize ve yol genişletme çalışmalarının bir kısmı tamamlanırken bir kısmı da sürüyor.

‘200 BİN METRE KARE PARKE TAŞI DÖŞENECEK’
Belediyenin çalışmalarına ilişkin bilgi veren İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser, yerel seçimlerden hemen sonra kurumsal kimliği oturtmak için öncelikle gerekli birimleri oluşturduklarını ve fiziki ihtiyaçları giderdiklerini belirti. Keser, yol yapım çalışmalarına ilişkin olarak ta, ham yollarda dolgu ve stabilize çalışmalarının devam ettiğini aktardı. Bu çalışmalar bir yandan sürerken aynı zaman asfalt, bordur ve parke çalışmaları için ihale sürecinin devam ettiğini söyleyen Keser, “İhale aşamasından sonra bu yıl içinde 200 bin metrekare asfalt, bordur ve parke döşemesi yapılacak” dedi.

YAYA VE ENGELLİLER DÜŞÜNÜLEREK YOL YAPILACAK
Halkın desteğini isteyen Keser, “Genişletmemiz gereken sokaklarda arsası bulunan yurttaşlar bize destek çıkmalı. Çünkü bir yolu iki defa yapamayız, bir defada olması gereken yol standartlarını oluşturmamız gerekiyor. Geçmiş dönemlerde yol yapım çalışmalarında daha çok araç trafiği düşünülerek yapılıyordu. Biz bu dönem yayaları ve engelli vatandaşlarımızı düşünerek kaldırım çalışmalarını yapacağız” dedi.

Editör: Wan Haber