İpekyolu Belediyesi temizlikte yenilikler yaratmaya devam ediyor. Van Merkeze bağlı cadde ve sokaklarda oluşan evsel ve katı atıkların, kötü görüntüler yaratması ve rahatsızlık derecesinde kokulara son vermek adına geçen yıl çöp sistemini yer altına almaya başladı. 4 ton (4m3) çöp kapasitesine sahip 100 adet gömme çöp konteynerini cadde ve sokaklarda uygulamaya koyan belediye, bu yıl 150 adet gömme çöp konteynerinin alımını gerçekleştirerek İpekyolu sınırları içerisinde bulunan bütün toplu yerleşim alanlarında bu uygulamayı tamamlamıyı hedefliyor.

Gömme çöp sistemi hakkında bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sidar Fırat bu sistem ile birlikte evsel atıkların toplanmasında bölgede iddialı bir çalışmaya imza atılacağını dile getirdi. Fırat ‘’ geçen yıl kurduğumuz bu çalışma bu sistemle halktan çok olumlu tepkiler aldık. Bu yılda geçen yıldan daha fazla bir alım yaparak toplamda 250 adet gömme çöp konteynerini toplu yerleşim alanlarının tümünde uygulaya koyacağız. Bu sistem hem ekonomik hem de ekolojik bir faaliyettir. İş yükünün azalması ile birlikte bu çalışmada efor saf eden personelimizi temizliğin başka alanlarına çektik. Bu sistemle birlikte caddelerde götü görüntü ve koku olayını ortadan kaldırdık. ‘’ ifadelerine yer verdi.

İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü daha öncede yapmış olduğu ambalaj atıklarının toplatılması ve geri dönüşüme kazandırılmasına yönelik önemli çalışmalar yürütmüş, seminerler ve kampanyalar düzenleyerek temizlik alanında önemli faaliyetlere imza atmıştı.

Editör: Wan Haber