İpekyolu Belediye Eş Başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser, seçim döneminde kendileri ile birlikte çalışan mahalle ve köy meclisleri ile düzenlenen dayanışma etkinliğinde bir araya geldi. Kentte bulunan Diren Düğün Salonu’nda düzenlenen dayanışma etkinliğine BDP Van İl Başkanı Musa İtah, BDP İpekyolu İlçe Başkanı Alattin Dağhan, İpekyolu Belediye Eş Başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser’in yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. Dayanışma etkinliğinin yapıldığı salonda bulunan masaları tek tek gezen Bidav ve Keser, burada yurttaşlarla selamlaşarak, kendilerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.


Dayanışma etkinliğinde konuşan BDP Van İl Başkanı Musa İtah, seçimde emeği geçen herkese teşekkür etti. Seçimlerde sağlanan başarının halkın zaferi olduğunu ifade eden İtah, “Bu başarı önder Apo’nun başarısıdır, bu başarı şehitlerimizin başarısıdır. Biz seçimlere önder Apo’nun özgürlüğü ve referandum gözüyle baktık ve bu şekilde seçimlere girdik. Van’da tarihi bir başarı sağlamakla birlikte hedeflediğimiz 14’te 14’ü yakalayamadık. Bunun için üzgünüz” dedi.


Kürsüye alkış ve zılgıtlarla çıkan İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav, kendilerine seçim boyunca destek veren herkese teşekkür etti. Sağlanan başarının halkın başarısı olduğunu söyleyen Bidav, “Bu bizim değil, bu başarı sizlerin başarısıdır. Bu başarı geceni gündüzüne katan, yağmur, çamur ve soğuk demeden ev ev, kapı kapı dolaşan halkımızın zaferidir. Hepimizin zaferi tekrardan hayırlı olsun. Sizlerin bu başarısı eminim ki kısa bir sürede önder Apo’nun özgürlüğünü getirecektir. Van halkı iradesine sahip çıkarak, büyük bir zafere imza attı. Biz seçimde de söyledik, şimdi de söylüyoruz. Artık siyasi kimliğimizi bir kenara bırakarak halkın hizmetkarı olacağız. İpekyolu’nu örnek bir yerleşim yeri haline getirerek, Türkiye ve Kürdistan’ın model belediyecilik anlayışını hayata geçireceğiz. Şeffaf ve halka hesap veren bir belediyecilik zihniyetini hayata geçireceğiz” diye konuştu.


KDP yönetimi tarafından Rojava sınırına hendek kazılmasına tepki gösteren Bidav, Rojava halkı ile dayanışma içerisinde olduklarını ve Rojava halkının yalnız olmadığını ifade etti. KDP’nin sürdürdüğü tutumundan derhal vazgeçmesini isteyen Bidav, “KDP tüm Kürt halkının gözlerinin içine bakarak, Rojava halkını yalnızlaştırmak istiyor. Bu tutum doğru bir tutum değildir. Bizler KDP’nin bir an önce bu yanlış tutumundan vazgeçmesini istiyoruz” dedi.


İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser de, halkın seçimlerde kendilerine bir emanet teslim ettiğini, kendilerinin de bu emanete asla ihanet etmeyeceklerini ve halkın emanetine layık olmak için çok çalışacaklarını belirterek, “Biz Van halkının emanetine asla ihanet etmeyeceğiz. Çok çalışarak, halkın hizmetkarı olacağız” dedi.


Yapılan konuşmaların ardından misafirlere ikramlar yapılırken, verilen müzik dinletisi ile yüzlerce kişi halay çekti.

Editör: Wan Haber