"3. yıl dönümünü andığımız Van Depreminde hayatını kaybeden tüm insanımızı rahmetle anıyor,felakette yakınlarını kaybeden her kese baş sağlı diliyoruz.Van depreminde hafızalarımıza kazınan görüntüler hala yakıcılığını korumakta,bu anlamda bu acıları bir daha yaşamamamız için toplumun bütün kesimine önemli görevler ve sorumluluklar düşmektedir. Özellikle üzerinde yaşadığımız Van Havzasının birincil dereceden deprem kuşağı olduğunu unutmamalıyız.Deprem öncesi ve sonrası alınması gereken önlemler hususunda toplumun her kesiminin bilinçlenmesi ve buna bağlı olarak gerekli eğitimlerin alınması şarttır.Biz belediye yönetimi olarak yapı denetim hizmetlerimizde bu sorumluluk duygusu ile hareket etmekteyiz. Yapılaşmada depreme dayanıklılık kontrollerimizi sıkı tutma konusunda kararlıyız.Kaçak yapılaşmanın önüne geçebilmek için de gereken bütün adımları atıyoruz atmaya da devam edeceğiz." dedi.

Bidav ve Keser Van depreminden kalan mağduriyetlerin hala çözülmediğini belirterek deprem vergilerinin akıbetini hatırlattılar.Bidav konuşmasının sonunda Van'da 3 yıllık bir toparlanmanın Van halkının öz gücüne dayalı bir dayanışma ruhunun sonucu olduğunu vurguladı.

"Altı çizilmesi gereken bir diğer husus ise,3 yıl aradan geçmesine rağmen Van'da yüzlerce ve binlerce ailenin deprem sonrası mağduriyetleri hala giderilmiş değil.O dönemden bu yana akıllarda kalan tek soru ise,99 gölcük depreminden bu yana halkın cebinden kesilen milyarlarca dolar deprem vergisi ödeneğinin ne kadarı deprem mağduriyetlerinde kullanıldığı sorusudur.Hükümet deprem vergilerinin deprem sonrası yaşanacak mağduriyetlere veya bu gibi acil durumlara kullanma sorumluluğunu da yerine getirmelidir.

Van'da bir toparlanmadan söz edecek olursak bu toparlanma depremin ilk gününden bu yana Van'lı Halkımızın dayanışma ruhunun açığa çıkardığı toparlandır.Van Halkı o günde sırtını kendine yasladı,bu günde bütün mağduriyetliğine rağmen sırtını kendine yaslamıştır. Ve yaralarını kendi öz gücüne dayanarak sarmıştır.Bizde bu öz gücün yanında durduğumuzu belirtir,depremde hayatını kaybeden tüm insanımızı rahmetle anıyor,yakınlarının acılarını en içten dileklerimizle paylaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber