Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Vekili iken Ordu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü olarak atanan Adnan İpekdal için çalışma arkadaşları veda yemeği düzenledi.
Hotel Amisos'ta gerçekleşen programda yemeğin ardından konuşan İl Müdür Yardımcısı Necmettin Aygün, "Bugün burada İl Müdürümüz Sayın Adnan İpekdal'ın Ordu İl Müdürü olarak atanması münasebetiyle toplanmış bulunuyoruz. Kendilerine İl Müdürlüğü çalışanları adına hizmetleri için teşekkür ediyor, yeni görev yerinde başarılar diliyorum" dedi.

"3.5 YILDA HİZMETLERİMİZ ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ"
Aygün'ün ardından söz alan İl Müdürü Adnan İpekdal "Samsun ilinde 01.09.2009 yılında başladığımız görevimiz bugün itibariyle nihayete ermiştir. Bu üç buçuk yıllık sürede özellikle Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun kapatılması ve Müdürlüğümüzün Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çatısı altında hizmet vermeye başlaması ile birlikte ihtiyaç gruplarına yönelik hizmet kalitemiz 'ISO 9001 2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi' alacak derecede yükseltilmiştir. Kurumsal dönüşüm ve hizmette gelinen noktayı rakamsal olarak ifade edecek olursak; 11 olan resmi kuruluş sayısı 20'ye, yatılı bakım hizmeti alan kişi sayısı (çocuk, yaşlı, kadın, engelli) 633'ten 1148'e; gündüzlü bakım hizmeti alan kişi sayısı (engelli evde bakım ve sosyal ekonomik destek ücreti ) 4494'ten 10551'e; sosyal hizmetin sunulduğu birim sayısı ( 32 çocuk evi, 1 umut evi, hizmete açılan 9 resmi kuruluş, 7 özel bakım merkezi ) ile birlikte 11'den 68'e ulaşmıştır. Samsun İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlar olarak; Bakanlık bütçesinden kullanılan ödenek miktarı ise 2009 yıl sonunda 37.691.540 TL iken 2012 yıl sonunda 3 katına çıkarak 112.128.683 TL olmuştur. Son olarak bu hizmetlerin sunumunda çalışan toplam personel sayısı (kadrolu ve hizmet alımı) 2009 yılında 346 iken 2012 yılında 3 katına çıkarak 926 sayısına ulaşmıştır. Bakanlığımızın yeni uygulamalarının birçoğunda Samsunumuz pilot il seçilmiştir" diye konuştu.

"BİRAZDAN GÜN DOĞACAK" ŞİİRİYLE VEDA ETTİ
Konuşmalarına devam eden İpekdal, "Bu zamana kadar bu hizmetlerin sunumunda siz değerli çalışma arkadaşlarımla karşılıklı güven ve saygı çerçevesinde çalışma imkanı buldum. Hepinize bu anlamda çok teşekkür ediyorum. Hizmetlerin daha kaliteli sunumu için aramızda tatsızlık yaşadığımız arkadaşlarımız olabilir. Hakkınızı helal ediniz, ben hepinize hakkımı helal ediyorum. Ordu ili Samsun'a çok uzak değil sık sık Samsun'a gelip görüşme imkanımız olacak. Bu organizasyonu düzenleyen siz değerli çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
İpekdal, çalışma arkadaşlarına 2009 yılında göreve başlarken Yaşar Doğu Yetiştirme Yurdu'nda okuduğunu ifade ettiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da seslendirdiği Erdem Beyazıt'ın "Birazdan Gün Doğacak" adlı şiiriyle veda etti.
Konuşmaların ardından İl Müdürlüğü çalışanları adına İl Müdür Yardımcısı Necmettin Aygün İl Müdürü Adnan İpekdal'a plaket takdim etti. Gecenin sonunda İl Müdürlüğü çalışanları İl Müdürü Adnan İpekdal ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
(SAM-SLH-Y)

18.02.2013 12:08:59 TSI

Editör: Wan Haber