Adana'da İncirlik Üssü'ndeki bir ibadethaneye saldırı iddiaları ve Türkiye'ye Patroit füzelerinin konuşlandırılacak olması, İşçi Partisi (İP) tarafından ABD'nin Adana Konsolosluğu önünde protesto edildi.
İP Adana İl Başkanlığı'nın ABD Konsolosluğu önünde düzenlediği eylem öncesi polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Demir bariyerlerle konsolosluğun etrafı güvenlik kordonuna alınırken, her 1 metreye polis yerleştirildi. Yaklaşık 300 polis, toplumsal olaylara müdahale aracı ve zırhlı araçlar ile konsolosluk çevresinde önlem alındı. Sloganlar atarak konsolosluğa yürümek isteyen İP üyesi yaklaşık 20 kişi konsolosluğa 50 metre uzaklıkta polis tarafından durdurularak, grubun ilerlemesine izin verilmedi.
İP Adana İl Başkanı Hayrettin Çavuşoğlu burada yaptığı basın açıklamasında, "İyi dinle bay ABD konsolosu. Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e saldırdınız, zannettiniz ki her yaptığımız yanımıza kar kalır. Hayır bay konsolos hesap soracağız" dedi.
Çavuşoğlu, İncirlik Üssü'ne kurulacak olan Patriot füzelerine de tepki göstererek, "Füzelerin üsse getirilmesini istemiyoruz. Artık elinizi İncirlik'ten ve ülkemizden çekin" diye konuştu.
Partililer, açıklamanın ardından sessiz bir şekilde dağıldı.
(FKE-CC-Y)

11.01.2013 14:52:04 TSI

Editör: Wan Haber