Kastamonu'da bir kişi, arkadaşını intihara zorladığı gerekçesiyle yeniden yargılandı.
Olay, Kastamonu'nun Çöterön köyünde 2008 yılının Nisan ayında meydana geldi. İddiaya göre, arkadaşı olduğu aralarında alacak verecek meselesinin bulunduğu 27 yaşındaki Murat İnceustaoğlu'nu intihara zorladığı gerekçesiyle 34 yaşındaki Tarık Özdemir hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Mahkeme heyeti, ilk olarak Tarık Özdemir'in beraatına karar verdi ve dosya Yargıtay'a gitti. Yargıtay'da, tarafların daha detaylı dinlenmesini isteyerek Tarık Özdemir'in yeniden yargılanmasını istedi. Bu yüzden yeniden görülen duruşmada Tarık Özdemir'in halası Gülderen Ö ile hala oğlu Ferit Kaplan dinlendi.
Duruşmada tanık olarak dinlenen sanığın halası Gülderen Ö, olayın meydana geldiği gün yeğeniyle babasını ziyarette gittiğini belirterek, köyde evin önünde sanık Tarık Özdemir'i tek başına gördüğünü söyledi. Gülderen Ö, "Tarık, 'beni Kastamonu'ya bırakır mısın' dedi. Ben de içeri girip babamla konuşmadan araca binip Kastamonu'ya doğru hareket ettim. Biz, geri dönerken yanımızda Ferit de vardı. Kastamonu'ya döndüğümüzde babamın arkadaşının intihar ettiğini söyledi. Tarık'ı Kastamonu'ya getirdikten sonra Ilgaz'a geri döndüm" diye konuştu.
Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Emin Kürşat Demiralay, Gülderen Ö'ye hitaben "Babanın evine geliyorsun neden babanı görmeden geri dönüyorsun. Bu senin bir dakikanı bile almaz. Çok garip bir durum. Benim çok garibime gidiyor. Böyle bir şey olmaz. İnsan o kadar yolu gidip babasını görmeden sesini duymadan geri döner mi? Nasıl iştir bu" diye sordu.
Gülderen Ö de, hiç aklına gelmediğini, Tarık'ın kendisini götürmek istemesinden dolayı babasını düşünmediğini kaydetti. Bunun üzerine Hakim Emin Kürşat Demiralay, Gülderen Ö'den elini vicdanına koymasını ve Allah'ın huzurunda yemin ettiğini hatırlatarak doğruyu söylemesini istedi.
Gülderen Ö ise, doğru söylediğini ve olayların bu şekilde geliştiğini iddia etti. Tanıkların dinlenmesi üzerine mahkeme heyeti, duruşmayı tekrar görülmesi için ileri bir tarihe erteledi.
(Vİ-SA-HO-Y)

12.02.2013 15:02:28 TSI

Editör: Wan Haber