Şanlıurfa'da, işsiz olduğu için bunalıma girip intihar girişiminde bulunan vatandaş, işe yerleştirildi.
Geçen hafta medyaya yansıyan bir intihar girişimi haberi üzerine İŞKUR yetkilileri, emniyet ve medya mensuplarıyla temasa geçerek işsiz olduğu için bunalıma giren 2 çocuk babası İsa Aslan'ı bulup iş sahibi yaptı.
Geçtiğimiz günlerde medyaya yansıyan bir habere göre; Şanlıurfa'da, işsiz olduğu için bunalıma giren 2 çocuk babası İsa Aslan, 5 katlı bir binanın çatısına çıkarak intihar girişiminde bulunmuştu. Polisin zor ikna ettiği Aslan "Kimse bana sahip çıkmıyor. İşsizim, çocuklarım evde aç bekliyorlar, eve ekmek götüremiyorum. Cebimde bir kuruş para yok, bana iş bulun" diyerek feryat etmişti.
İsa Aslan'ı ve ailesini sevindirecek haber, kısa süre içinde Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Şanlıurfa İl Müdürlüğü'nden geldi.
Olayı haberlerde izleyen İŞKUR İl Müdürü Necdet Karasevda'nın verdiği talimat üzerine, İş ve Meslek Danışmanı (İMD) Halil İbrahim Öncel, emniyet ve medya mensuplarıyla temasa geçerek hızlı bir şekilde Aslan'a ulaşıp kuruma davet etti. Yapılan rehberlik ve danışmanlık sonucunda işsiz olan İsa Aslan'ın durumuna uygun iş bulunup, istihdamı sağlandı.
İŞKUR Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: "Haberi görür görmez, durumdan vazife çıkarıp işsiz kardeşimize ulaştık. Sayın Bakanımız Faruk Çelik, Valimiz Celalettin Güvenç ve milletvekillerimizin hassas olduğu bu konuda kurumumuzda faaliyet gösteren İMD servisi aracılığıyla kardeşimize rehberlik ve danışmanlık yaparak istihdamını sağladık. Daha önce de bir ilki gerçekleştirerek engelli kardeşlerimizin evine gidip danışmanlık yaparak istihdamını sağlayan, bu olayda da seri bir şekilde hareket edip kardeşimizin istihdamını gerçekleştiren başta İMD Şube Müdürü Mehmet Karataş'a, İMD Halil İbrahim Öncel'e ve tüm takım arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Biz vatandaşların huzuru ve mutluluğu için varız. Keşke İsa Aslan isimli kardeşimiz daha önceden kurumumuza başvursaydı. Buradan sizin aracılığınızla tüm vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. İŞKUR artık yenilendi. Yeni perspektifimizde vatandaşların huzuru ve mutluluğu için çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. İşsizliğin önlenmesi için başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız olmak üzere devletimiz ve birçok kamu kuruluşumuz güzel bir uyumla yoğun bir şekilde çalışmaktadır. İş bulmak isteyen kişilerin kurumumuza gelip müracaatta bulunmalarını istiyoruz. İş ve Meslek Danışmanı arkadaşlarımız kişilerin profiline göre uygun bir iş elbette bulacaklardır."
Güzel bir işe kavuşmanın mutluluğunu yakalayan İsa Aslan ise, duygularını şöyle dile getirdi:
"Artık evime, çocuklarıma ekmek götürebileceğim için çok mutluyum. Beni kimsenin görmediğini düşündüğüm bir zamanda devletimiz bana el uzattı. Bu kış ortasında beni ve ailemi mutlu etti. Beni işe koyan başta sayın bakanımıza, valimize, milletvekillerimize İŞKUR İl Müdürlüğü çalışanlarına gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum. Kendimi evimde gibi hissettim. Bana kapılarını sonuna kadar açtılar. Allah onlardan ve devletimizden razı olsun."
(MUD-SO-Y)

16.01.2013 14:46:44 TSI

Editör: Wan Haber