Şırnak'ta askerlik görevini yerine getiren Er Mutlu Acısu intihar edildi denilsede 1 yıl sonra gerçek ortaya çıktı. Asker kaza kurşunu ile vurulmuşu. İntihar etti haberi ailenin acısını iki katını çıkardı ve çveredekilerin diline laf dolanarak dedikodulara yol açtı. Bunun üzerine ailesi maddi ve manevi tazminat açmak için hazırlanıyor.  15 Ocak 2014 tarihinde gerçekleşmiş olan olay, Şırnak’ta 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’nda 1993/3 tertip olarak vatani görevini yapıyor olan Er Mutlu Acısu’nun, görev dönüşü sırasında ise kendisini vurması ile hayatına son verdiği iddia edilmişti.

 

Acısu'nun ailesinin, oğullarının Ödemiş Ahrandı Mezarlığı'na defnedilmesinden tam bir yıl geçmiş, sonrasında ise hiç konunun peşini bırakmadılar. Acılı olan aile, evlatları Murat Acısu'nun intihar ettiğine hiçbir zaman inanmadı. Başka bir şey olduğunu düşünerek, hukuki bir süreci başlattı. Askeri savcılık tarafından da açılmış olan soruşturmayı takipte bulunan aile, oğullarının intihara eğilimli biri olmadığını da belirttiler, konunun aydınlığa kavuşmasını çok istedi.

 

Olayı derinlemesine incelemiş olan askeri savcılık, eldeki delillerle beraberinde Mutlu Acısu'nun ölüm sebebini araştırdı. Bir yıl süren soruşturmanın ise sonucunda, Acısu’nun intihar etmemiş olduğunu sorumlu olduğu araç içinde temizlik yaparken başkasına ait olan dolu tüfeğin kaza ile ateş alması sonucu merminin de başına isabet ettiği ve şehit olduğu ortaya çıktı.

 

Editör: Wan Haber