Muğla'nın Fethiye Kemer beldesinde evinin yakınındaki bir kayalıktan atlayarak intihar ettiği ileri sürülen Durmuş Hasan Çiftçi'nin yakınları olayın intihar değil cinayet olduğunu iddia ettiler.
Geçen Kurban Bayramı'nda Ören köyünde 3 çocuk babası Durmuş Hasan Çiftçi (52), evinde kendisini bıçakla yaraladıktan sonra yüksekten atladığı iddia edilmiş, ambulansla kaldırıldığı hastanede 27 gün sonra hayatını kaybetmişti. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ederken, yakınları Durmuş Hasan Çiftçi'nin intihar etmediği iddiasında bulundu. Mehmet Çiftçi, kardeşinin cinayete kurban gittiğini iddia ederek, "Kardeşimin evin ilerisindeki kayalıklardan aşağıya atlayarak intihar girişiminde bulunduğu söylendi. Eğer kardeşim kayalıklardan atlayarak intihar girişiminde bulunduysa evdeki yatak ve yastıklardaki halen duran kanlar ve çamaşır makinesine sıçramış kan lekeleri neyin nesi olduğunu bilemedik. Olayın daha detaylı incelenmesini talep ediyoruz. Ayrıca kardeşimin cesedi üzerinde bıçak yarasına benzer yaralar vardı. Savcılığın soruşturması devam ediyor ama biz olayın intihar olduğunu inanmak istemiyoruz" diye konuştu.
Olayın kayıtlara da şüpheli ölüm olarak geçtiğini söyleyen Çiftçi'nin yakınları, "Onun intihar etmesine yol açacak hiçbir derdi yoktu. Olay evin içinde yaşandı. Kanlar evin içinde. Kendisi kayanın dibinde bulundu. Bu olay kesinlikle intihar olamaz" dedi.
Adli Tıp Kurumu'nun raporunu beklediklerini söyleyen Çiftçi'nin yakınları, bu olayın aydınlatılmasını istediklerini söyledi.
(MY-İK-ÖZ-Y)

07.02.2013 16:21:56 TSI

Editör: Wan Haber