Başrollerini tiyatro sanatçısı Turgay Tanülkü ile Serdar Kamalıoğlu ve Soner Akçay'ın paylaştığı "İntifada" adlı oyun Didim'de sahnelendi.
Eğitim Sen Didim Temsilciliğinin öncülüğünde gerçekleştirilen ve başrollerini Sinema ve tiyatro sanatçısı Turgay Tanülkü ile Serdar Kamalıoğlu ve Soner Akçay'ın paylaştığı "İntifada" adlı oyun, Ankara Ekin Tiyatrosu tarafından Didim'de sahnelendi. Dün akşam saat 20:00'de Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezinde sahnelenen oyuna giriş ücretli olurken, oyuna ilginin yoğun olduğu görüldü. Oyun öncesinde kısa bir konuşma yapan Eğitim Sen Didim Temsilcisi Haydar Pınarbaşı savaş ortamının hakim olduğu günümüzde İsrail-Filistin savaşında yaşanan trajediyi anlatan oyunun Didimlilerle buluşturmaktan mutlu olduğunu belirterek, Ankara Ekin Tiyatrosu oyuncularına da Didim'de bulundukları için teşekkür etti.
İsrailli yazar İan Hastor'un oyunu, savaşın kötü yüzünü gösteren ve Filistin sorununa dikkat çekiyor. Özel dekoru ve kostümleriyle ilgi çeken oyunda, savaş ortamında hesaplaşmalar anlatılıyor. Usta oyuncu Turgay Tanülkü, Davut karakteri ile İsrail'e çalışan ajanı oynarken, diğer kardeşleri Halit bir kasabı, Naim ise Filistin Kurtuluş örgütündeki gerillayı canlandırıyor. İsrail baskısı altında yaşayan üç Filistinli erkek kardeş arasında geçen trajik bir olayı anlatan İntifa adlı oyun, savaşın kardeşlik bağlarını koparabilen, insanları nefret ve şiddet kullanarak birbirlerinden uzaklaştırdığını gösteren bir öykünün sahnelendiği tek perdelik oyun Didimlilerden tam not aldı.
Oyunun sonunda Eğitim Sen Didim Temsilcisi Haydar Pınarbaşı oyunculara çiçek vererek tebrik etti.
(HÇ-MB-İK)

09.01.2013 11:17:24 TSI

Editör: Wan Haber