Tesettür kavramına uygun kıyafetler birçok mağazada bulunabileceği gibi, günümüzde artık internet üzerinden satış yapan sitelerde de bulunabilir. Birçok farklı alışveriş mağazası ve sitesinin yanı sıra, birçok ünlü markanın da kendi ürünlerini online olarak satışa sunduğu siteler mevcuttur. Nereden ve nasıl alışveriş yapacağınız konusunda, önemli olan birkaç adım vardır. Öncelikle arama motoruna ‘tesettür giyim’ diye yazarak, aradığınız ürünü özelleştirebilir, böylelikle ürün alternatiflerine, daha kolay erişebilirsiniz. Bir satış sitesi, aradığınız tarzda ürünlerin ne kadar çok alternatifini aynı anda sunabilirse, sizin için o kadar pratiklik sağlayacaktır. Size birçok firmanın ürünlerini aynı anda sunabilmesi ve sunulacak ürün yelpazesinin genişliği, ihtiyacınız olan tüm ürünleri pratik şekilde tek adresten edinmenize, zamandan ve gönderim ücretinden tasarrufunuza imkan sağlayacaktır. Ayrıca tüm ürünleri aynı anda, aynı adreste görebilmek, hangi ürünün hangi ürünle birlikte kullanılabileceği, hangi ürünün üzerine ne aksesuar, altına ne ayakkabı kullanılabileceği, hangi ayakkabı hangi çantayla uyar, hangi elbisenin üzerine hangi eşarp takılabilir gibi parçaları bütünleme yani ürünleri birbirleriyle kombinleme konusunda da fikir verebilmektedir. Sayfadaki ürün yelpazesinin genişliği, farklı firmalara ait ürünler oluşu, birçok beden, zevk ve tarza hitap edebiliyor oluşu, sitenin artılarıdır. Bunların dışında dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da, sitenin bulunduğunuz yere gönderimi olup olmadığıdır. Örneğin Avrupa ülkelerinde yaşamakta olan birçok Müslüman bayan, bu konuda sıkıntı çekmekte ve alışverişlerini internet üzerinden yapmaktadırlar. Bu gibi durumlarda, yurtdışı gönderim seçeneği bulunan firmalar seçilmektedir. Sonuncu ve en önemli adım ise, sitenin güvenilir ve fiyatlarının uygun olması konusundadır. Bulmuş olduğunuz, aynı alanda hizmet veren firmaların ürün ve hizmet kalitelerini göz önünde bulundurarak, fiyatlandırmalarını karşılaştırabilirsiniz. Bu anlamda sizi temin ederiz ki, 2011 yılından beri dünyanın birçok bölgesine hizmet veren www.e-tesettur.com.tr adresi, sizin için en güvenilir, en hızlı ve en doğru adrestir. Eşarptan ayakkabıya, abiyeden pantolona, takıdan feraceye kadar birçok farklı firma tarafından üretilmiş ürünü, en uygun fiyatlara edinebileceğiniz site, siz tesettürlü bayanların hayatını kolaylaştırmak ve sizi modayla en pratik şekilde buluşturmak için hizmet vermektedir.

3-818.jpg

Tesettür kavramı, Arap yarımadasında asırlardır kabul görmüş ve devamlılığını sürdüren bir olgu olmasına karşın, dinler tarihine baktığımızda, hemen her inanışta dönem dönem karşılaşılmış, örtünme ve korunma amaçlı uygulanmış bir yöntemdir. Arabistan’daki yaşam şartları ve dini inanışlar gereği, diğer dinlerde vazgeçişler ya da uygulama farklılıkları olsa da, Müslümanlıkta tesettür kavramı, örtünme amaçlı bir eylem olup, vücudu sergileyerek dikkat çekmek ve nefis uyandırmaya karşı alınmış bir önlem olmaktadır. Bayanların rahat hareket edebilmesi, kendilerini rahat ve güvende hissetmesi, görüntüleri ile dikkat çekmemek ve kimseye rahatsızlık vermemek gibi nedenlerle ve bu olguların günah olduğu düşüncesiyle yola çıkan tesettür kavramı, Müslümanlığın gereğini yerine getirerek yaşamaya çalışan tüm muhafazakar bayanlar tarafından kabul görmektedir.

Tesettür ve bu olguya gönül vermiş mutaassıp kişiler tarafından tercih edilen giyim parçalarının bir başlık altında toplanması, bir tarz ve akım haline gelişi, tesettür giyim kavramını ortaya çıkarmış ve bu kavram, bu alanda tercih yapılabilecek tüm ürünleri kapsayarak, alışverişte rahatlık sağlamıştır. Herhangi bir mağazaya giderek, yüzlerce seçenek arasından, tesettüre uygun olabilecek parçaları seçmek yerine, tesettür giyim mağazalarından ya da mağazalardaki tesettür giyim reyonlarından yapılabilecek alışverişler, hem kolaylık hem pratiklik sağlamaktadır.

Tesettür giyim diye adlandırdığımız giyim şekli, tesettürlü bayanların kullanabileceği parçaları içermekte olup, günümüzde gördüğü rağbet üzerine, tekstil sektöründe kendisine apayrı ve önemli bir yer edindirmiştir. Gelinlikten abiyeye, günlükten spora, iş yaşamında giyilebilecekten geçir çık yapılabileceğe, pantolondan tayta, gömlekten tuniğe, yazlıktan kışlığa, her mevsim kullanılabilecek ürünlerden baharlığa, her kumaştan, her renk, her model, her beden, her tarz ürün bulmanın artık mümkün olduğu tesettür giyim, her yaştan, her bedenden, her sınıftan bayanın rahatlıkla kullanabileceği klasikten moderne birçok çizgide zengin ürün yelpazesine sahiptir.  

Editör: Wan Haber