Yıllardır Meclis koridorlarında dolaşan, komisyon üstüne komisyon çalışmasına konu olan İnternet Medyası Yasası'nın hala çıkmamış olması ibretlik bir olaya daha neden oldu.

Başbakan Erdoğan'ın programını takip etmek isteyen yazete.com muhabiri sarı basın kartı olmadığı için önce korumalarca karga tulumba dışarı çıkarıldı ardından da gözaltına alındı.

KANAYAN YARAYA TUZ BASTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Kutlu Doğum Haftası etkinliğini takip eden Yazete.com muhabiri sarı basın kartı olmadığı için karga tulumba gözaltına alındı. İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği'nin (ÖNDER) Kutlu Doğum Haftası sebebiyle Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu'nda düzenlediği etkinliğe Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Aynı etkinliğe Kurtlar Vadisi Pusu'nun sevilen karakteri Emin Olcay, nam-ı diğer Ömer Baba da katıldı.

KUTLU DOĞUMA GÖLGE DÜŞÜREN OLAY

Yazete.com muhabiri, hem etkinliği haber yapmak hem de Pana Film oyuncusu olan Emin Olcay'ı takip etmek için basın mensupları arasında yerini almak üzere Sinan Erdem'e gitti. Sarı basın kartı olmadığı gerekçesiyle basın girişinden girmek istediğinde içeri alınmadı. ÖNDER yetkilisi bir personel de "davetlimiz" diyerek muhabirin içeri girmesini sağlamaya çalışsa da bu çabaları sonuç vermedi.

MUHABİRİ KARGA TULUMBA GÖZALTINA ALDILAR

Emin Olcay'ın da, muhabiri içeri aldırma girişimi sonuçsuz kalınca genç muhabir birden içeri girip Başbakan Erdoğan'ın fotoğraflarını çekmeye başladı. Korumalar hemen müdahale ederek, muhabiri güç uygulayarak salondan çıkardı, ardından da gözaltına alınmasını sağladılar.

İNTERNET MEDYASI MİLYONLARA ULAŞIYOR AMA SARI BASIN KARTI ALAMIYOR!

İnternet Medyası Yasası'nın çıkmaması nedeniyle gazete ve TV muhabirlerine verilen sarı basın kartları, halen internet gazetecilerine verilmemekte. İnternet Medyası Derneği başta olmak üzere sektördeki sayısız girişime karşın yasanın hala çıkmamış olması, milyonlarca insana ulaşan internet gazetecilerinin çalışma koşullarını bu denli zorlu hale getiriyor.

*İnternethaber

Editör: Wan Haber