Bursa'nın Çekirge semtinde, 6 yıl önce yaşanan heyelan sebebiyle çöken İntam blokları önümüzdeki günlerde Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılacak. Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak olan binanın yerine başka bir bina yapılacak.
Kentsel dönüşüm kapsamında Bursa'yı yeniden yapılandırmayı hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi ilk adımı İntam'ı yıkarak atacak. Önümüzdeki hafta yıkılacağı öğrenilen İntam bloklarının yerine depreme dayanıklı bina inşa edilecek. Kentsel dönüşüm sadece İntam'la sınırlı kalmayacak. Sıcaksu ve Akpınar Mahallesi'nde de dönüşüm başlayacak. Önümüzdkei hafta 1050 konutlar ile Emek Kavşağı arasında bulunan mülk sahipleri ile bir araya gelecek olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bina sahiplerine kentsel dönüşüm hakkında bilgi verecek.
Mülk sahiplerinin ne kadarlık bir pay alacaklarını vatandaşlarla paylaşacak olan Altepe, maksatlarının hem yer sahiplerine, hem de devlete fayda sağlamak olduğunu söyledi. Kentsel dönüşüm neticesinde yapılacak olan binaların diğer bölgelere örnek olması gerektiğini hatırlatan Altepe, "Kentsel dönüşüm kapsamında Yalova yolu, İntam, sıcaksu ve Akpınar Mahallesi var. Buraların kentsel dönüşüme girmesi de Bakanlar Kurulu kararıyla açıklanmış oldu. İntam'la ilgili önemli bir gelişme var. Önümüzdeki günlerde İntam'da son kalan binayı da yıkıyoruz. Sıcaksu bölgesinde yer sahipleriyle müteahhit firmalar arasında anlaşma sağlıyoruz. Büyük oranda mutabakata varıldı, bu anlaşmadan sonra bize gelecekler. Son eksiklikleri giderip karar vereceğiz. Depremsellik açısından sıkıntılı bölge olan 1050 Konutlar'da önümüzdeki hafta vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Daha önce yöneticilerle bir araya gelindi ve belli bilgiler verildi. Şimdi bu bilgileri bütün vatandaşlarımıza aktaracağız" dedi.
(ET-MŞ)

21.01.2013 18:36:58 TSI

Editör: Wan Haber