Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Sanayici ve İşadamları Derneği (İNSİAD) ile Slayt Turizm iş birliğiyle 'telefonla profesyonel iletişim' konulu seminer düzenlendi.
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) toplantı salonundaki seminer öncesinde bir konuşma yapan İNSİAD üyesi Zeynep Aksu, "Üyelerimize yönelik bu seminerin faydalı olacağını düşünüyoruz. Çünkü çağımızın en önemli iletişim araçlarından biri olan, aynı zamanda ticari ve günlük işlerimizde hayatımızın bir parçası haline gelen telefon ile konuşma konusunda bilmemiz gereken çok şey olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla bu eksiğimizi giderme anlamında bu eğitimin çok yararlı olacağına yürekten inanıyoruz" dedi.
'Telefonla profesyonel iletişim' konulu seminerin konuşmacısı Girişim Gelişim Akademi Danışmanı ve Öğretim görevlisi Birol Vural ise, iş ve özel hayatın artık ayrılmaz bir parçası olan telefonla etkili iletişimin çok önemli olduğunu belirterek, "En çok zaman harcadığımız ve en büyük stres kaynaklarından biri telefon görüşmeleridir. Aradığınız kişiyi bulmak için telefon hatları ve numaralarla boğuşup durursunuz. Bu da yetmezmiş gibi bir iş için aradığınız firmada çalışan ve telefonda görüştüğünüz görevlinin tutumu, bizim o firmayla ilgili olumlu hislerimizi yok eder. Aradığımıza, arayacağımıza pişman olup telefonu kapatırız. Günün geri kalanını da hırsınızı çıkartacak kurban arayarak geçirirsiniz. Her iki tarafın da kaybedeceği bu durumlara düşmemek için, gerekli kuralları uygulayabilirsiniz" diye konuştu.
Telefonu iyi kullanabilmek için onu tanımamız gerektiğini ifade eden Vural, "Bugünkü teknoloji sayesinde telefon cihazları ve santralleri pek çok imkan tanıyor. Bu imkanı bilmek zorundayız. Bu konuda şirket yönetimlerine de sorumluluklar düşmektedir. Telefonlar ve santraller dahil her türlü haberleşme araç ve gereçleri çalışanlara tanıtılmalıdır. Telefonu açan kişi işi bölünmüş gibi bir ifadeyle ahizeyi kaldırır ve ağzını yayarak 'Aloo' derse ne olur? Kurum karizması yok olur. Şirketinize telefon eden kişinin ilk konuştuğu insanın tutumu, firmanızla ilgili çok önemli bir ilk intibadır. Kolay ulaşılabilir olun ve ulaşmayı bilin. Bazı kompleksli insanlar, kendini önemli kılmak için kasten ulaşılmaz olurlar. Ulaşmayı ve ulaşılmayı bilin. 'Çok aradım, size ulaşamadım' demeyin ve dedirtmeyin" dedi.
(SB-MŞ

01.01.2013 13:50:12 TSI

Editör: Wan Haber