Hz. Ömer Cami avlusunda, Cuma Namazı sonrası düzenlenen basın açıklamasında İHH adına basın metnini okuyan Hayati Beyde, “Gün, kardeşlik günüdür” diyerek, Irak Kürdistan’ı ve Kobani bölgesinde yaşanan insanlık dramı karşısında Kur-an’ın yüklediği sorumlukuk ile yaşanan trajediye sessiz kalmadıklarını ve kalmayacaklarını vurguladı. Suriye’de 4 yıldır devam eden zulüm ve katliamların Araplardan sonra Kürtleri de muhacir durumuna soktuğunu ifade eden Beyde, “Bizler dünyada yaşanan hiçbir zulme razı olmadığımız gibi yaşanan bu zulmede razı değiliz” dedi.

Kış mevsiminin yaklaşması ve yaşanan göçün kitlesel ve geniş bir alana yayılması nedeniyle Kobani halkına acil ve nitelikli yardımın ulaştırılması amacıyla geniş çaplı bir yardım kampanyası başlattıklarını belirten Beyde, “Kampanyamız, uzun soluklu olup yaşanan bu trajedi sonra erinceye kadar devam edecektir. Un, gıda, ilaç, battaniye, kullanılmamış giysi, çocuk bezi, hijyen malzemeleri, mama ve çadır başta olmak üzere toplanılan her türlü yardımlar tırlar ile yardım bölgesine ulaştırılacaktır” ifadelerini kullandı.

Müslümanlar olarak zulme uğramış, yurtlarından edinmiş ve yaşam imkanları ellerinden alınmış herkese yardım elini uzatmakla mükellef olduklarını hatırlatan Beyde, “Şimdi hep birlikte bir olma ve dayanışma zamanıdır. Van Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi olarak başlattığımız bu seferberliğe tüm Van halkını zengini ve fakiriyle bu kampanyaya destek vermeye çağırıyoruz" şeklinde konuşmasını amamladı.

Beyde açıklamasına, destek veren sivil toplum kuruluşlarının adlarını okuyarak son verdi.

Editör: Wan Haber