Radyolog Prof. Dr. Murat Danacı, mesleğinde insanların filmini çektiğini ve ona göre tanı koyduğunu, hobi olarak da tabiat fotoğrafçılığı yaparak mesleği ile hobisini aynı paralelde buluşturduğunu söyledi.
Bafra Musiki Cemiyeti Fotoğraf Kulübü tarafından davet edilen Samsun Fotoğraf Sanatı Derneği Üyesi (SAMFAD), Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Danacı, kendi çektiği çiçek ve böcek resimlerinden oluşan bir slayt gösterimi yaptı.
Bafra Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen çiçek ve böcek resimleri gösterimini izleyen Musiki Cemiyeti Fotoğraf Kulübü üyeleri, gösterim sonunda Danacı'yı tebrik ederek fotoğraf çekimleri hakkında bilgi aldı.
İyi bir fotoğraf çekiminin nasıl yapılacağı hakkında soru-cevap şeklinde devam eden gösterim sonrası konuşan Prof. Dr. Murat Danacı, "Radyologum, işim film çekmek. Meslek hayatımda çektiğim filimler üzerinden hastalara tanı koymaya çalışıyorum. Hastaların dertleri nedir, onları anlamaya çalışıyorum. Hobi olarak da fotoğraf çekiyorum. Aslında ikisi bir birine çok paralel. Birisinde doğayı gözlüyorsun, birisinde insanı gözlüyorsun. Teknolojide birbirine yakın. Hobinin ve mesleğin aynı paralelde oluşu çok keyifli bir iş. Doğayı da çok sevdiğim için uzun yıllardır doğa fotoğrafçılığı hobim devam ediyor. Resimlerin bir kısmı deltadan, bir kısmı doğu Karadeniz'den çekilmiş fotoğraflar" dedi.
(ŞU-SLH-Y)

19.01.2013 10:20:51 TSI

Editör: Wan Haber