Manisa Saruhanlı'da, İlçe İnsan Hakları Kurulu'nca belirlenen "İnsana En Saygılı Kişi ve Kurumlar", 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen törende ödüllerini aldı.
"10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü", Saruhanlı İnsan Haklarırulu ve Saruhanlı Anadolu Lisesi tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikle Belediye Kültür Merkezi'nde kutlandı. Saruhanlı'da bu yıl dördüncüsü düzenlenen "İnsana En Saygılı Kişi ve Kurumlar" ödülleri sahiplerini buldu.
Programa Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Mehmet Tosun, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan etkinlikte, Okul Müdürü Hüseyin Kırtaş, günün önemini belirten bir konuşma yaptı. Daha sonra insan haklarının tarihsel süreci konulu slayt gösterisi ile insan hakları konulu slayt gösterileri sergilendi. Etkinlikte ayrıca kadına yönelik şiddet, töre cinayetleri ve katliamlara maruz kalan halkları konu alan şiirler okundu.
Kaymakam Otcu, programda yaptığı konuşmada Dünya'daki insan hakkı ihlallerinin halen devam ettiğini dile getirerek, "Bizler karınca kararınca kendi çapımızda bu ihlalleri engellemek için elimizden geleni yapacağız. Bunların iyi şeyler olmadığını anlatacağız. Olmaması gerektiğini ifade edeceğiz" dedi.
Otcu, konuşmasının ardından İnsana En Saygılı Kişi ve Kurumların isimlerini ve bu ödülü hangi gerekçeyle alacaklarını açıkladıktan sonra, "En Saygılı Kurum" seçilen Saruhanlı Tapu Müdürlüğü, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ve Saruhanlı Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü'nün ödül belgesini verdi.
Kaymakam Otcu, "İnsana En Saygılı Kişi" seçilen Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Şener Efeoğlu, Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Dr. Mustafa Çetin, Devlet Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürü Nihal Dizbay ve Ziraat Bankası güvenlik görevlisi Serdar İnceel'in ödül belgesini de vererek, ödül alanları kutladı.
(SD-ERG-Y)

10.12.2012 13:44:26 TSI

Editör: Wan Haber