Samsun Valiliği, OMÜ, OKA, Samsun TSO ve İl Özel İdaresi tarafından yürütülen 'İnsan Kaynakları Uzmanı Yetiştirme Projesi'ne katılan 35 kursiyer sertifika töreni düzenlendi.
Samsun Valiliği Avrupa Birliği Proje Ofisi tarafından hazırlanan ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ), İl Özel İdaresi, Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (OKA) desteklediği 'İnsan Kaynakları Uzmanı Yetiştirme Projesi'ne katılan 35 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle Vali Hüseyin Aksoy ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.
Programda konuşma yapan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, projeye katılarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerleri tebrik etti. Vali Hüseyin Aksoy, "Nitelikli eleman olarak iş dünyasında bulunmak, iş arayan insanlara önemli fırsatlar oluşturuyor. Bu tür projelerle iş isteyen ve iş için eleman arayan kurumların karşılıklı olarak taleplerinin karşılanması adına yürütülen çalışmalardan biriside budur. İnsan kaynakları uzmanlığı alanında yetişmiş olan siz değerli arkadaşlarımızın bundan sonraki süreç içerisinde bu alanda ihtiyaç duyulduğunda ilk başvurulacak kişi olarak sizler değerlendirilmiş olacaksınız. Şu anda kadar 14 kişi istihdam edilmiş durumdadır. Bu oldukça önemlidir. İşsizliğin giderilmesi ve istihdam anlamında önemli bir yer sağlamıştır" dedi.
Vali Hüseyin Aksoy konuşmasından sonra projeye destek veren eğitimcilere teşekkür belgesi verdikten sonra sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere de katılım belgelerini takdim etti. Törene ayrıca Samsun Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Arslan ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu katıldı.
(HAK-SLH-Y)

05.02.2013 12:32:45 TSI

Editör: Wan Haber