İstanbul polisinin, uluslararası insan ticareti yaptığı iddia edilen ve lideri Filistin uyruklu N.K. isimli bir şahıs olduğu öğrenilen bir şebekeye eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan 40 zanlı, adliyeye sevk edildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uluslararası insan ticareti yaptığı iddia edilen ve lideri Filistin uyruklu N.K. isimli bir şahıs olduğu öğrenilen bir şebekeye yönelik önceden belirlenen çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Türkiye'de Antalya, Balıkesir, İstanbul ile Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, Belçika, İsviçre olmak üzere 6 Avrupa Birliği (AB) ülkesinde operasyon düzenledi. Türkiye'de gerçekleştirilen operasyonda ise 55 kişi gözaltına alınırken, lideri Filistin uyruklu N.K. isimli bir şahıs olan ve insan ticareti yaptıkları iddiasıyla haklarında yakalama kararı bulunan şebeke üyesi 35 kişi ile Ortadoğu ülkelerinden Avrupa ülkelerine kaçak yollardan gitmeye çalışan 20 kişi de gözaltına alındı.
Gözaltına alınan 55 zanlıdan aralarında şebeke liderinin de bulunduğu 40 kişi bugün emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Çağlayan Adliyesine sevk edildi.
Öte yandan, mültecilerin kaçak yollardan Avrupa ülkelerine gitmek için insan ticareti yapan suç şebekesine 3 ile 5 bin dolar arası para verdikleri öğrenildi.
(İK-ET-Y)

01.02.2013 10:45:32 TSI

Editör: Wan Haber