Erciyes İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferhat Beluk, Türkiye'nin önde gelen bazı ekonomistleri ile birlikte yabancı ekonomi uzmanlarının, Türkiye'ye yönelik 2013 yılı tahminlerine dikkat çekti. Beluk, "Ekonomistler, 2013 yılı için 'en çok yatırım yapılabilir' sektörler listesinde ilk sıraya enerji sektörünü koyup, hemen ardından da gayrimenkul sektörünü ikinci sıraya koymalarında mutlaka bir bildiklerinin olduğunu düşünüyorum" dedi.
2013 yılında Türkiye ekonomisinde yüzde 4'lük bir büyüme hedefi ortaya konulurken, bu rakamın inşaat sektöründe yüzde 5-6 arasında olacağının öngörüldüğünü dile getiren Beluk, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) verilerine dikkat çekip, 2012 yılı Eylül ayında inşaat sektöründe istihdamın mir milyon 896 bin kişi ile tarihi zirvesine ulaştığını hatırlatarak, bunun 2013 yılında da süreceğini dile getirdi.
"Bir adım daha ileriye gitmek istiyorsanız, 'zor olanı tercih etmeniz gerekiyor" diyen Beluk, açıklamasını da şöyle sürdürdü; "Yapması daha zor, satması daha zor ama insanlar onu aldığında; 'İyi ki ben bunu tercih ettim' dedirtecek projeler bunlar. 2013 ve 2014 ten umutluyuz zaten. Ve dolayısıyla, başladığımız bu projeleri 2014'ün sonunda teslim edeceğiz. Umudumuzu her daim muhafaza ettik."
Firma olarak kendilerine güvendikleri gibi yapmış oldukları işin kalitesi ve estetiğine hep inanıp güvendiklerini anlatan Beluk, "Ve doğru insanlarla ve kurumlarla çalıştık. Doğru insanlara ulaştık. İşte bu yüzden, geleceğe dair hep umutlu ve dolayısıyla da sektördeki daralmaya rağmen, mutluyduk. Çünkü sektörel daralmanın tersine, iş hacmimizi genişlettik, büyüttük ve çıtamızı yükseltmeyi başardık" ifadesini kullandı.
Beklentilerinin yüksek olduğunu, bu nedenle de birbirinden iddialı projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Ferhat Beluk, Venüs Premium, Prestij XL Concept ve Erciyes Suits gibi geniş alternatif ve yaşam alanları oluşturacak 3 önemli projeleri olduğunu dile getirdi. Beluk, Adanalıların beklentilerinin tam karşılığı ve hatta beklentilerin ötesinde olan projeler sunmaya da devam edeceklerini söyledi.
Beluk, "Yüksek hedefleri olan, geniş vizyon sahibi ve ne istediğini bilen akıllı yatırımcılara ve de müşterilere hitap etmek istiyoruz. Standart daire üretmek kolay olduğu gibi bizim ürettiğimiz konseptten de çok daha karlı ve kazanç sağlayıcı. Ancak buna rağmen, bu projeler bize heyecan vermiyor. Sıra dışı ve yüksek yaşam standardı sunan ve ayrıca müşterilerimizi de kazançlı kılacak projeleri gerçekleştirmeye ve üretmeye kendimizi adadık" dedi.
(AKL-Y)

29.01.2013 10:25:27 TSI

Editör: Wan Haber