Özel bir lisenin 12. sınıfında okuyan ve inşaat mühendisliği ve mimarlığı seçecek öğrenciler, "Kariyer Günleri Etkinlikleri" çerçevesinde Gaziantep'te yapımı devam eden konut inşaat alanlarını gezdi.
Özel Sunguroğlu Liseleri Rehberlik Servisi tarafından organize edilen "Kariyer Günleri Etkinlikleri" programında öğrenciler, meslek seçimi sürecinde meslekleri daha yakından tanıyarak sağlıklı bir meslek seçim süreci geçiriyorlar. Gelecekteki mesleklerini seçmede şimdiden kendilerine hedef belirleyen liseli öğrencilerden inşaat mühendisliği ve mimarlığı seçecek olanlar, mesleği yakından tanımak amacıyla bu Antepia inşaat alanına gezi gerçekleştirdiler.
Firmanın mimarlarından Melda Birimoğlu ve inşaat mühendisi Ahmet Caner Kutsal, inşaat sahasını öğrencilere gezdirerek gerekli bilgileri verdi.
Lisenin Psikolojik Danışmanı Okan Bal, özellikle sınav maratonunda olan 12. sınıf öğrencilerinin bu etkinliklerde moral ve motivasyon kazandıklarını, bu çerçevede diğer mesleki alanlarla ilgili kariyer günleri gezilerinin de devam edeceğini bildirdi.
(MA-MEF-Y)

05.01.2013 13:13:12 TSI

Editör: Wan Haber