Malatya İnönü Üniversitesi'nde bilek güreşi yarışmaları yapıldı.
İnönü Üniversitesi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen bilek güreşi yarışmalarına 16'sı bayan toplam 54 sporcu katıldı.
Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından organize edilen bilek güreşi yarışmaları hakkında bilgiler veren İnönü Üniversitesi Bilek Güreşi Sorumlu Antrenörü Oğuz Avcı, "Geçtiğimiz sene ilk defa Üniversiteler Arası Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye üçüncülüğünü elde ettik. Üniversitemizin verdiği desteklerle birlikte başlattığımız çalışmalarla beraber İnönü Üniversitesi'ni, üniversiteler arası müsabakalarda en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Geçtiğimiz sene eksik kadroyla mücadele etmiştik. Bu sene tam kadroyla mücadele edeceğiz. Başarıyı üçüncülükten daha üst sıralara taşıyacağız" dedi.
İnönü Üniversitesi Bilek Güreşi Antrenörü Barış Yetimoğlu ise, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının destekleriyle bilek güreşi sporunu İnönü Üniversitesi'nde başlattıklarını kaydederek, bu sporu daha da yaygınlaştırmak adına çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Yetimoğlu, takımı daha da güçlendirmek adına seçmeler yaptıklarına değinerek, geçen yıl üniversiteler arası şampiyonaya eksik kadroyla gittiklerini, yapacakları seçmelerde takıma katacakları sporcularla bu seneki şampiyonaya tam kadro katılacaklarını belirtti.
(FD-Y)

19.02.2013 18:01:52 TSI

Editör: Wan Haber