İlde meydana gelen deprem sonrasında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) yönderliğinde TOKİ Kevenli İlköğretim Okulu’nda bir kütüphane, bir anasınıfı donanımı ve bir oyun parkı yapan IW Dolmabahçe Kulübü, aynı zamanda okulda okuyan 4 kız öğrencinin 4 yıllık eğitim bursunu karşılayacak. 22 kişilik bir grupla Kevenli İlköğretim Okulu’nu ziyaret eden IW üyeleri, okulu gezerek yapılan çalışmaları yerinde gördü. Ziyaretleri sırasında özellikle anasınıfında okuyan minik öğrencilerle bol bol sohbet eden IW üyeleri, okul bahçesinde davul zurna eşliğinde çocuklarla birlikte halay çekti. 


Ziyaretleriyle ilgili açıklamada bulunan IW Konvansiyon Sekreteri ve aynı zamanda ÇYDD üyesi Oya Baysal, 2 bin 200 kişinin katıldığı bir toplantıda Van için bir bağış yapıldığını ve bu bağış doğrultusunda Van ÇYDD vasıtasıyla böyle bir proje gerçekleştirdiklerini söyledi. Organizasyonu Van ÇYDD tarafından yapılan projede, kaynağın IW Dolmabahçe Kulübü tarafından karşılandığını ifade eden Baysal, “2012 Dünya Konvansiyonu sonucunda Uluslar arası Inner Wheel katılımcılarının bağışlarıyla Van’da eğitime yönelik gerçekleştirilen projelerinin nasıl bir sonuca vardığını göstermektir. Van’ın güzelliklerini üyelerimize tanıtarak onları mutlu etmektir” dedi.


ÇYDD Van Şube Başkanı Armağan Bayraktar ise, IW Dolmabahçe Kulübü’nün kendilerine ulaştığını ve Van’da böyle bir çalışma yapmak istediklerini belirtmeleri üzerine köprü görevini üstlendiklerini ifade ederek, “Kevenli TOKİ yeni kurulan bir yerleşim birimi. Kevenli İlköğretim Okulu da yeni ve kalabalık bir öğrenci potansiyeline sahip olduğu için bu çalışmaya gerçekten ihtiyacı vardı. Bizde Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile çalışmalara bu okulda başladık. Bugünde IW üyeleri yaptıkları çalışmaları yerinde görmek amacıyla ilimize geldiler. Bizde üç gün boyunca onları en güzel şekilde ağırlayacağız” dedi.


Okul Müdürü Umut Bartın da, gerek okulda yapılan kütüphane, anasınıfı donanımı ve çocuk parkı için gerekse kız öğrencilerinin bursunun karşılanması nedeniyle IW üyeleri ile Van ÇYDD Başkanı Armağan Bayraktar’a şükranlarını sundu.

Editör: Wan Haber