İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, kabine toplantısına 231 yıl aradan sonra katılan ilk hükümdar oldu. Kraliçe II. Elizabeth, kabine toplantısına yarım saat kadar iştirak etti.
İngiltere Kraliçesi Elizabeth II, George III'ün 1871 yılında gerçekleştirdiği ziyaretten sonra Başbakanlık kabine toplantısına katılan ilk hükümdar oldu. Başbakanlık konutunda gerçekleşen kabine toplantısına katılan Kraliçe II. Elizabeth, Başbakan'ın yerine oturdu ve normalde 1 buçuk saat süren toplantının ilk yarım saatine katıldı. Bakanlar, Kraliçe'ye altmışıncı yıl kutlamaları nedeniyle özel resimlerin yer aldığı 60 tabak altlığı (place mat) takdim etti.
Her hafta 20-30 bakanın katılımı ile başbakanlık konutunda gerçekleşen kabine toplantısı, hükümet politikalarının değerlendirilmesini nedeniyle önem taşıyor. Devletin başı olan Kraliçe'nin günlük siyaseti bizzat yerinden takip etmesi resmi bir ziyaret olarak ilan edildi ve Kraliçe'nin gözlemci olarak toplantıda yer alacağı duyuruldu. Kraliçe'nin ziyaretini kimi yorumcular 'doğru' bulurken bazıları 'anlamsız olarak yorumladı ve 'Kraliçe duymaması ve bilmemesi gereken şeyleri dinleyecek' yorumlarını getirdi.
Kraliçe II. Elizabeth, kabine toplantısını yarım saat müşahede ettikten sonra Dışişleri Bakanı William Hague ile Dışişleri Bakanlığına geçti.
(HŞ-CTŞ-ÖZ-D)

18.12.2012 15:58:10 TSI

Editör: Wan Haber