Didim'de kendilerine Hayvansever Gönüllüleri adını veren ve aralarında yerleşik yabancılarında bulunduğu bir grup, sokak hayvanları yararına denize girdi.
Didim'de çoğunluğu İngilizler'den oluşan gönüllüler grubu, sokakta yaşayan sahipsiz hayvanların bakımına destek amacıyla bugün saat 12.30'da denize girip, bağış topladı. Didim'de yaşayan yabancı uyruklu ve Türk vatandaşlardan oluşan bir grup sokak hayvanları yararına düzenlenen "Boxing Day" etkinliği için Altınkum'da bir araya geldi.
Aralarında Türk, İngiliz, İskoç ve İrlandalılar'ın bulunduğu yaklaşık 100 kişi sokakta yaşayan sahipsiz hayvanların bakımına destek amacıyla kış ortasında denize girip, bağış topladı. Çeşitli kostümlerle denize giren turistler 10 dakika denizde kaldı. Aralık ayında gerçekleşen etkinlikte gönüllüler soğuğa aldırmadan sahipsiz sokak hayvanları için denize girerken, havanın güneşli olması da etkinliğe olumlu geçmesine yaradı. Soğuk suya aldırmayan dernek üyeleri, denizden çıkarken çevredeki vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı.
Köpek figürlü kostümü ile denizden çıkan ve 15 yıldır ilçede yaşayan Gill Erer, sahipsiz sokak hayvanları için dört yıldır bu etkinliği düzenlediklerini belirtti. Erer, "Sahipsiz hayvanlar için bu etkinliği 2008 yılında başlattık. Sokak hayvanlarına sahip çıkmak için bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Didim'deki hayvan barınağına destek olmak için bu etkinliği düzenledik.Denizde soğuk değil" dedi.
(HÇ-MB-İK)

26.12.2012 14:13:30 TSI

Editör: Wan Haber