İngiliz Parlamenter ve Saygı Partisi Genel Başkanı George Galloway, Oxford Üniversitesi'ndeki bir sunum sırasında sunumu yapan öğrencinin İsrailli olduğunu öğrenince İsrail'i tanımadığını söyleyerek salondan çıktı.
Oxford Üniversitesi'nin öğrenci gazetesi olan Cherwell, George Galloway'in Eylon Aslan-Levy isimli öğrencinin konuşması sırasında İsrail'i tanımadığını söyleyerek salondan çıktığı görüntüyü internet sitesinde yayınladı. Konuşma esnasında İsrail'i kastederek "biz" kelimesini kullanan Aslan-Levy'e bu kelimeyi neden kullandığını soran Galloway, konuşmacının İsrailli olduğunu öğrenince, "Kusura bakmayın yanlış yönlendirilmişim, İsraillilerle tartışmıyorum" diyerek salonu terk etti.
Cherwell'de çıkan bir habere göre, Galloway daha sonra bir açıklama yayınlayarak, "Bu akşam ırkçı bir ülke olan İsrail'i destekleyen bir İsrailli öğrenciyle tartışmayı reddettim" dedi. Galloway'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
"Sebebi basit; tanıma yok, normalleştirme yok. Irkçı devlet yenik düşene kadar yalnızca boykot, yatırımlardan yoksun bırakma ve yaptırımlar var."
George Galloway, İsrail'e karşı verdiği mücadelede Filistin'in yanında olmasıyla ve Irak'taki savaşın durdurulması için düzenlenen kampanyalara katılmasıyla biliniyor. Sert üslubuyla tanınan Galloway, 2003 yılında Irak Savaşı'na liderlik edenlere saldırması sebebiyle İşçi Partisi'nden atılmış, ardından da genel başkanlığını yaptığı Saygı Partisi'ni kurmuştu. Galloway, geçen sene Mart ayında yapılan seçimlerde 18 binden fazla oy alarak, İngiliz Parlamentosu'nda Bradford West'i temsil etme hakkını İşçi Partisi'nin elinden almıştı. Seçmenlerinin arasında çok sayıda Müslüman bulunan Galloway, kendi inancına yönelik soruları cevaplamayı reddetmiş ve kendisi hakkında yayılan 10 sene önce din değiştirdiği yönündeki söylentileri de yalanlamıştı.
(CC-CC-D)

21.02.2013 14:00:44 TSI

Editör: Wan Haber