İngiltere'de yaşayan Müslümanların ve hayır derneklerinin katkılarıyla yola çıkan, içerisinde tıbbi malzeme bulunan 10 TIR ve 13 ambulanstan oluşan yardım konvoyu Adana'da karşılandıktan sonra Suriye'ye doğru yola çıktı.
13 ambulans ve 10 TIR tıbbi malzeme, battaniye süt tozu ile birlikte İngiltere'den yola çıkan konvoy bugün Adana'ya ulaştı. Ambulanslarda Suriye'de Esad'ın bombalarından yaralanan çocuklara Suriyeli vatandaşlara yardım için doktor ve hemşirelerde yer aldı. Adana'da mola veren gönüllüler Sabancı Merkez Camisi'ni ziyaret etti. Burada açıklama yapan gönüllüler pazartesi günü yardımları Suriyelilere teslim etmeyi düşündüklerini söyledi.
İngiliz Dr. Asim Yusuf, İngiltere'den topladıkları tıbbi malzemeleri Hatay üzerinden Suriye'ye ulaştıracaklarını belirterek, "Suriye'nin Kuzeyi'nde bir hastaneye gidecek malzemeler savaşta yaralanan Suriyeli muhalifler yararlanacak. Biz 10 gündür yollardayız. Türk'lerin yardımıyla Suriyelilere ulaşacağız. Biz Şeyh Yakubi'nin liderliğinde Suriye'deki insanlara yardım için geldik. Adana'dan Hatay ve Suriye'ye geçeceğiz. 10 gün içinde 5 bin kilometre yol kat ettik. Taşıdığımız malzemeler tıbbi malzemeler, battaniye ve dualarımızla buraya kadar geldik. Biz Suriye'nin kuzeyinde bir hastane kurmayı amaçlıyoruz. Ve oradaki kurbanlara yardım edeceğiz" diye konuştu.
ABD'nin Calfornia eyaletinden geldiğini anlatan Hemşire Shannon Dwyer, "3 yıl önce orada Şeyh Yakubi tarafından Müslüman oldum. Ve bu konvoya katılmak istedim. Şimdi de onu ziyarete gidiyorum, çünkü biliyorum ki eğer biz yardım etmezsek, biliyoruz ki Suriye deki fakir halk kendisini toparlayamaz. Biz yardım için oraya gidiyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından Dwyer ve İngiliz Susan Vincent Suriye'den savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınanların çocuklarıyla yakında ilgilendi. Dwyer, bir Suriye'li çocuğu alnından öperek onu sevdi.
(FKE-ÖK-Y)

30.12.2012 16:35:38 TSI

Editör: Wan Haber