KOBİ'ler için vadesiz hesabın tanımını değiştirerek firmaların nakit akışını yöneten yepyeni bir likidite yönetim hesabı sunan ING Bank, ING Paydos Yok Hesap ile 2012 yılı hedeflerini aştı. 8 Ekim'den bu yana ING Bank, Paydos Yok Hesap'ta 50 bine yakın hesap sayısına ve toplam 170 milyon TL'yi bulan mevduat hacmine ulaştı. ING Paydos Yok Hesap'ın sunduğu gecelik faiz ve masrafsızlık özellikleri ile KOBİ'ler, hem nakit akışlarını en verimli şekilde yönetiyorlar, hem de tasarruflarını artırıyor.
ING Bank'ın KOBİ'lere sunduğu vadeli ve vadesiz mevduatı tek bir hesapta birleştiren özel bir TL likidite yönetim hesabı niteliğindeki ING Paydos Yok Hesap, 8 Ekim 2012 tarihinden bu yana gördüğü büyük ilgi ile 2012 yılı için belirlediği hedeflere yılsonu gelmeden ulaştı.
ING Bank'ın "ilişki bankacılığı" anlayışı doğrultusunda 2012'de KOBİ ve Ticari Bankacılık ekibi olarak hep sahada olduklarını anlatan İhsan Çakır, müşterileri dinleyip, ihtiyaçlarına özel çözümler hazırladıklarını belirtti. Çakır, ING Paydos Yok Hesap'ın da bunun en iyi örneklerinden biri olduğunu ifade etti.
ING Paydos Yok Hesap'ı geliştirmeden önce birçok firma ile görüşüp ihtiyaçları analiz ettiklerinin altını çizen ING Bank KOBİ ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı İhsan Çakır; "KOBİ'ler, vadesiz mevduat hesaplarını yoğun olarak kullanırken, nakit akışlarındaki vade uyumsuzlukları sebebiyle atıl/serbest bakiyeleri istedikleri gibi değerlendiremediklerini, vadeli mevduat hesabı açtıklarında acil bir ödeme karşında hesap vadesini bozup, faiz kaybına uğradıklarını, yatırım işlemleri için bankaya gitmek veya talimat vermek gibi işlere zaman ayıramadıklarını ve sektörde gecelik mevduat hesaplarına uygulanan alt limitlerin ise herkese hitap etmediğini belirttiler. "ING Paydos Yok Hesap"ın şeffaflık, esneklik, basitlik, rekabetçi faiz oranları ve masrafsızlık özellikleri bu temel ihtiyaçları karşılıyor" dedi.
Çakır, "ING Paydos Yok Hesap'ın gecelik rekabetçi faiz sunması, çeşitli kalemlerde masraf muafiyeti sağlaması ve hesabın talimata gerek kalmadan otomatik çalışması gibi öne çıkan özellikleri ile çok beğenildiğini, 2012 yılı hedeflerimize Aralık ayı başında ulaşmamızla söyleyebiliriz. Bugün 50 bine yakın hesap adedi ve 170 milyon TL'ye yaklaşan mevduat tutarına ulaştığımız 'ING Paydos Yok Hesap'ta bir günde ortalama 450'ye yakın hesap açılışı gerçekleştiriyoruz. Türkiye'nin dört bir yanında kullanıma sunduğumuz ürünümüze en çok 10 bini aşkın hesap adedi bulunan İstanbul'daki KOBİ'lerimiz ilgi gösteriyor. İstanbul'u, Ege Bölgesi, Ankara ve Çukurova takip ediyor. 2013 sonuna kadar 200 bin hesaba ve 2,5 milyar TL mevduat hacmine ulaşmayı hedefliyoruz."
KOBİ'lerin faaliyet döngüsünü anlamak ilkesiyle hareket ederken ING Bank'ı sadece finans kaynağı olarak konumlandırmadıklarını belirten İhsan Çakır, "Müşterisini anlamaya çalışan bir banka olarak KOBİ'lerin nakit döngüsündeki eksik halkaları tamamlıyor, rekabet güçlerini ve sürdürebilirliklerini destekleyecek bir danışmanlık modeli ile de işlerini geliştirmeleri için onların yanında yer almayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda da bu yıl hem ING Bank müşterilerinin, hem sektörün dikkatini çekecek, pazarda heyecan yaratacak yeni projelere imza atacağız' dedi.
(ÖK-ÖK-E)

31.12.2012 15:36:43 TSI

Editör: Wan Haber