Bursa'nın İnegöl ilçesine "Mobilya Müzesi" yapılacak.
İnegöl Kent Müzesi'nin arka kısmında eski belediye fırınının olduğu alana yapılacak Mobilya Müzesi BEBKA desteği ile gerçekleştirilecek. BEBKA'dan destek alınması konusu şubat ayı olağan belediye meclisi toplantısında görüşüldü. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BEBKA'dan daha önce Kent Müzesi ile ilgili bir destek aldıklarını, Mobilya Müzesi için de destek alınacağını belirtti.
Aktaş,"İnegöl mobilya ile ilgili hedefleri ve beklentileri olan bir şehir. Biz internet ortamında da araştırdık, dünyada mobilya müzesi diye bir şey yok. Bu müzeyle dünyada bir ilki gerçekleştireceğiz. Bu müze bize neyi anlatacak, bu şehrin ilkokulunda, ortaokulunda okuyan çocuklara bu şehirde mobilya ile ilgili çok ciddi bir tarih ve alt yapı olduğunu, mobilyacılığın bu şehrin kalbi olduğunu vurgulamaya çalışacağız. Kent Müzesi binası ile de örtüştüreceğinden daha rantabl kullanacağız. Kent Müzesi içerisindeki sergi salonumuzu da, müzeye gelenlerin, İnegöl'e dair bir şeyler satın alıp götürecekleri bir yere dönüştürmek istiyoruz. Sergi salonumuzu arka tarafa çekip oradaki toplantı salonunda düzenlemeler yapılacak. Hem Kent Müzesi hem Mobilya Müzesi bir arada gibi olacak, ama 2 farklı müze olacak" dedi.
Mobilya Müzesi'nin İnegöl'e vizyon katacağını kaydeden Aktaş, "Biz her projeyi de kendi imkânlarımızla yapmaya çalışan bir belediye değiliz. Bu projede BEBKA'dan yüzde 75'e kadar bir destek bekliyoruz. Temennimiz o parayı kuruşuna kadar alabilmek. Mobilya Müzesi İnegöl için iyi bir vizyon olacak" diye konuştu.
(SB-MŞ)

08.02.2013 15:29:17 TSI

Editör: Wan Haber