İnegöl'deki sivil toplum kuruluşları (STK), soğuk havaların etkili olduğu bugünlerde zor durumda olan Suriyelilere yardım eli uzatmaya devam ediyor. 15 sivil toplum kuruluşu tarafından toplanan yardımların yer aldığı 3. yardım TIR'ı da mültecilerin kaldığı kamplara gönderildi.
İHHİnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD) öncülüğünde yürütülen kampanyada toplanan yardımlar, Umuteli Sosyal Yardım Merkezinin deposunda TIR'a yüklenerek Suriye'ye gönderildi. İnegöl'de İNİYAD'ın yanı sıra kampanyaya REHBERDER, ÇEKÜD, İnegöl Ahıskalılar Kültür Derneği, İnegöl Çerkez Adıge Kültür Derneği, Memur-Sen, Saadet Partisi, AHİD, Sefertası Yardım Derneği, AK Parti, İnegöl Belediyesi, İHMED, Şavşatlılar Kültür Derneği, İlim Yayma Cemiyeti ve İNESDER destek verdi.
İNİYAD Başkanı Halil İbrahim Zengin, "Bundan bir ay önce İnegöl'deki sivil toplum kuruluşlarıyla beraber Suriye Yardım Platformu'nu kurmuştuk. Bundan önce 2 TIR'ı Suriye'ye gönderdik. Bugün de 3. TIR'ı gönderiyoruz. Son yılların en ağır kış şartlarını yaşıyoruz. Şu anda Suriye mülteci kamplarında çok ciddi anlamda sıkıntılar var. Türkiye genelinde Suriyeli kardeşlerimiz için seferberlik ilan edildi. Biz de İnegöl'de İHH İnsani Yardım Derneği öncülüğünde İnegöl'deki sivil toplum kuruluşlarıyla beraber 3. TIR'ı gönderiyoruz. Bu TIR'da 17 ton patates ve yaklaşık 250 bin lira civarında ayni ve nakdi yardımlar bulunuyor. Ben bu vesileyle yardımları bize ulaştırıp, Suriyeli kardeşlerimize gitmesini sağlayan bütün İnegöllü hayırseverlere teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki haftada 4. TIR'ın çıkması için çalışmalar yapıyoruz. Şu ana kadar gönderilen 3. TIR ile beraber ayni ve nakdi yardım olarak İnegöl'den toplam 600 bin lira civarında yardım yollandı" diye konuştu.
(SB-MŞ)

11.01.2013 13:46:33 TSI

Editör: Wan Haber