BursA'nın İnegöl ilçesinde müftülük tarafından mevlit kandili münasebetiyle düzenlenen konferans büyük ilgi gördü.
'Hazreti Peygamberin ahlakıyla ahlaklanmak' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Adem Apak, "Peygamberimiz ve diğer peygamberlerin hayatı hepimize örnektir. Allahü teala Kur'an'da dünyanın bir imtihan yeri olduğunu bildirir. Kuran'a baktığımızda, müminlerin asla hata yapmayan insanlar değil, aksine hata yapan ama anında tevbe ederek, bağışlanma dileyen kimseler olduklarını görürüz" dedi.
Allah'a karşı içi titreyen müminin, yaşadığı her anın, her tavrın en güzeline ulaşmak için çabaladığını ifade eden Prof. Dr. Apak, "Elbette ki hata yapmamak için her konuda vicdanını en iyi şekilde kullanır. Ancak buna rağmen unutup yanılabilir yada hata yapabilir. Fakat asıl önemli olan, yapılan hatadan samimiyetle, bir daha asla tekrar etmemeye karar vererek vazgeçmektir. Olaylar karşısında Allah'ın en çok hoşnut olacağı hal ve tavrı bulmak, müminin hayatını nasıl yaşaması gerektiğini öğrenmek için, Peygamber Efendimizin ve diğer peygamberler hepimize örnektirler. Allahü teala Kuran'da Peygamberimizin çok güzel bir ahlaka sahip olduğunu bildiriyor" diye konuştu.
Belediye Kültür Sarayı Salonu'ndaki konferansa Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Müftü Bayram Canbey, İnegöl'de görev yapan din görevlileri ve eşleri katıldı.
(SB)

23.01.2013 16:47:23 TSI

Editör: Wan Haber