Bursa'nın İnegöl ilçesindeki Devlet Hastanesi'nde 3 gün içinde meydana gelen iki ayrı olayda 3 hastane görevlisi darp edildi.
Edinilen bilgiye göre, 3 gün önce ameliyathane önünde hasta yakınları tarafından darp edilen bir güvenlik görevlisinin ardından önceki akşam da saat 00.30 sıralarında bir güvenlik görevlisi ve bir sağlıkçı darp edildi. İddiaya göre, E.Ç., İ.D. ve Ö.K., alkol komasına giren arkadaşları S.G.'yi (28) İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirdi. Arkadaşlarına müdahale etmek isteyen sağlık çalışanı H.T. ile acil serviste görevli güvenlik görevlisi A.Ç'ye hakaret eden alkollü şahıslar, iki görevliyi darp edip, acil servis girişindeki otomatik kapının camını yumruk atarak kırdı. Olay yerine gelen emniyet ekipleri tarafından gözaltına alınan alkollü 3 şahıs, darp edilen sağlık çalışanlarının şikayeti üzerine emniyete götürüldü.
Sağlık çalışanları şiddete maruz kaldıklarında avukatlık masraflarını Sağlık Bakanlığı'nın karşıladığı, sağlık çalışanı şikayetçi olmasa bile bakanlık tarafından gerekli hukuki sürecin başlatıldığı öğrenildi.
(SB-MŞ-MO-CC-Y)

18.02.2013 16:34:49 TSI

Editör: Wan Haber