AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl ilçesinde TOKİ'nin yaptığı 2. etap konut inşaatında incelemelerde bulundu.
Çalışmalar hakkında Milletvekili Şahin'e bilgi veren TOKİ İnegöl Genel Koordinatörü Recep Akyıldız, "Proje yaklaşık 140 dönüm arazi üzerine kuruluyor. 40 bloktan oluşuyor. Bin 244 daire, 40 kapıcı dairesi ile birlikte 1284 daire olacak. Buna bağlı olarak 1 lise ve bir de sağlık ocağı binası olacak. İnşaatın bitim süresi planlamamıza göre bu yılın sonudur. Okulumuz 2013-2014 eğitim öğretim dönemine yetişecek. Günde 8 daire bitiriyoruz. Havalar iyileşince bir günde 12 daire bitireceğiz. 358 katın 68 katını şu an bitirdik. Yüzde 19'unu bitirmiş olduk. 2.5 kilometrelik iç yolumuzun ham yolunu yaptı. 24 saat çalışıyoruz. Depreme dayanaklı binalar. Bloklar 7-9 ve 10 katlı. Büyük bir deprem olup bütün Bursa ve İnegöl yıkıldıktan sonra ancak bu binalar yıkılır. Çok güçlü bir yapı. Birinci etaptan daha farklı bir sistem uygulanıyor. Bu yapılan prestij konut havasında. Ayrıca malzeme konusunda İnegöllü esnaflarımızı seçmeye gayret gösteriyoruz" dedi.
DAR GELİRLİ VATANDAŞLARA SICAK YUVA
Milletvekili Hüseyin Şahin ise, "Böyle bir hizmeti ilçeye kazandırıyor olmaktan dolayı mutluyuz. Burada her biri 84 metrekare olmak üzere 750'nin üzerinde konut, 380 lira gibi aylık taksitlerle dar gelirli insanlarımıza satılacak. Bir nevi sosyal imkan sunularak teslim edilmiş olacak. Birinci etaptaki 686 konutun yanına bin 244 konutu İnegöl'ün en güzel bölgesinde inşa etmiş olacağız. Müteahhit firmamız hakikaten çok hızlı gidiyor. Yapım süresi 700 gün olan inşaatları bir yılda bitirmek ve seçimlerden önce hak sahiplerine teslim etmek istiyoruz. Lisemiz de önümüzdeki eylül ayında hizmete girecek. Akhisar ve Huzur mahallesindeki öğrencilerin yorulmadan okula gelmelerine vesile olacak" diye konuştu.
(SB-MŞ)

14.01.2013 13:44:45 TSI

Editör: Wan Haber