İnegöl Emniyet Müdürlüğü, 2012 yılında meydana gelen hırsızlık, dolandırıcılık, cinayet, yaralama ve benzeri suçların yüzde 82.7'sini aydınlattı.
İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl yüzde 80 olan aydınlatma potansiyelini yaklaşık 3 puan artırarak, yüzde 82.7'ye çıkardı. 2012 yılı asayiş olaylarını değerlendiren Sevinç, İnegöl'de 2012 yılında meydana gelen 5 bin 662 asayiş olayının aydınlatılmasında, emniyet ekiplerinin başarısının yüzde 82.7 olduğunu belirterek, vatandaşların şüpheli kişileri '155' Polis İhbar hattına bildirmesini istedi. Olayların aydınlatılmasında, önlenmesinin yanında İnegöl ilçe halkına huzurlu ve güvenli bir hayat sunmak için yapılan çalışmalarda emeği geçen emniyet mensuplarına teşekkür eden Müdür Sevinç, vatandaşları da olaylara karşı hassas olmaları yönünde uyardı.
İnegöl'de 2012 yılında 94 adet çeşitli dolandırıcılık olaylarının yaşandığını aktaran Müdür Sevinç, ayrıca bin 65 hırsızlık vakası meydana geldiğini bildirdi. Sevinç, "Bir olay olduğu veya olacağını sezdiğiniz zaman bize bildirin. Biz asla ihbar eden kişiyi teşhir etmeyiz. İhbar eden kişinin kimliğini üçüncü şahıslar asla bilemez. Vatandaşımızın bu konuda çekinmesini istemiyoruz" dedi.
SICAK İHBAR ÖNEMLİ
Herhangi bir olayla ilgili anında yapılan sıcak ihbarların emniyet açısından çok önemli olduğuna işaret eden Sevinç, "Sıcak ihbarlar bizim olayı aydınlatmada ve zanlıyı yakalamada çok yardımcı oluyor. Vatandaşlarımızın herhangi bir olaya ilgisiz kalmaksızın durumu hemen emniyete bildirmeleri, ekiplerimizin meseleyi kısa sürede çözmesine yardımcı oluyor" ifadelerini kullandı.
(SB-MŞ)

07.02.2013 12:49:53 TSI

Editör: Wan Haber